Succesvol ongedierte bestrijden: wat moet je hiervoor doen?

Succesvol ongedierte bestrijden: wat moet je hiervoor doen?

Inhoudsopgave

Heb je in of rondom je woning last van ongedierte? He bah! Ongedierte brengt veel onhygiënisch ongemak met zich mee en gaat ook ten koste van je woonplezier. Voldoende reden dus om zo snel mogelijk ongedierte te bestrijden.

Dit kun je gelukkig op meerdere manieren doen. Je kunt zelf de handjes uit de mouwen steken, maar je kunt hier ook een specialist voor inschakelen. Het inschakelen van een specialist in twee situaties absoluut aan te raden:

–  Als het om een grootschalige plaag gaat. Heb je op veel plekken last van ongedierte? Dan is het verstandig om een specialist in te schakelen. Je bent simpelweg niet zelf in staat om op meerdere plekken ongedierte te bestrijden.

–  Als het om een terugkerende plaag gaat. Heb je met enige regelmaat last van ongedierte in of rondom je woning? Ook dan doe je er verstandig aan om een specialist in te schakelen. Bij een terugkerende plaag is het belangrijk om dit snel een halt toe te roepen.

Wil je zelf ongedierte bestrijden? Hoe je dit precies moet doen, is van verschillende factoren afhankelijk.

Om wat voor plaag gaat het precies?
Je moet eerst goed kijken om wat voor plaag het gaat. Heb je last van boktor? Dan moet je vakkundig de boktor bestrijden. Of heb je last van muizen in je woning? Dan moet je vakkundig de muizen bestrijden.

Dit zijn twee uiteenlopende voorbeelden van mogelijke plagen waar je last van kunt krijgen. Breng daarom goed in beeld voor jezelf van welke dieren je precies last hebt. Weet je dat? Dan kun je met de volgende stap aan de slag gaan.

Waar komt de plaag vandaan?

Weet je om wat voor plaag het exact gaat? Dan is de volgende stap het achterhalen van de oorzaak. Waar komen de dieren precies vandaan? Waar komen de dieren op af? En waar heb je precies last van de dieren? Dit zijn stuk voor stuk vragen waar je even goed naar moet kijken.

Wat is de omvang van de plaag?

Je moet ook goed kijken naar de omvang van de plaag. Merk je opeens tientallen muizen in en rondom je woning op? Of heb je last van ontzettend veel mieren door je gehele tuin heen? Dit zijn situaties waarin je een specialist maar al te goed kunt gebruiken.

Gaat het om slechts een paar diertjes waar je niet op zit te wachten? Dan kun je prima zelf aan de slag. Ga in dat geval op zoek naar de beste bestrijdingsproducten. Deze producten moet je uiteraard goed afstemmen op het soort ongedierte.

Kom zo snel mogelijk in actie

Ongeacht van wat voor plaag je last hebt, is het belangrijk om snel in actie te komen. Dit doe je dus door met bovenstaande vragen aan de slag te gaan. Ook doe je dit door de mogelijke oorzaken van de dierenplaag zo snel mogelijk aan te pakken. Des te sneller/eerder je dit doet, des te kleiner de gevolgen van de vervelende plaag zijn. Kom dus in actie!