fauteuil babykamer

Een fauteuil voor de babykamer, niet 1 2 3 gekozen

Inhoudsopgave

Een fauteuil voor in de babykamer kies je niet zomaar. Niet alleen moet deze er mooi uitzien, de stoel moet natuurlijk ook lekker zitten. En er is zoveel keuze; het kiezen van de perfecte fauteuil voor in je nieuwe babykamer is daardoor alleen maar moelijker. Omdat het inrichten van de babykamer zowel leuk als spannend is lees je hier de belangrijkster tips voor het kiezen van een geschikte fauteuil.

Het perfecte formaat fauteuil voor de babykamer

Omdat je waarschijnlijk veel gebruik zal maken van de fauteuil die je kiest voor de babykamer, is het belangrijk dat deze het juiste formaat heeft. De zitting moet hoog genoeg zijn om makkelijk te kunnen gaan zitten terwijl je een baby vasthoud. Maar ook gaan staan moet net zo makkelijk weer kunnen. Let dus goed op de zithoogte van de stoel! De ideale hoogte is een stoel waarin je voeten de grond raken wanneer je rechtop zit. Ook wil je niet te ver weg zakken in de stoel. Op het eerste gezicht lijkt een hele zachte stoel misschien ultra comfortabel, maar je zult al snel merken dat opstaan uit deze stoel niet makkelijk is.

Een fauteuil in de babykamer moet comfort bieden

Zoals gezegd, de stoel die je kiest moet praktisch zijn. Maar comfort is net zo belangrijk, aangezien je veel tijd zal doorbrengen in de fauteuil die je voor je babykamer kiest. Het is natuurlijk geen verrassing dat je hier veel tijd zal doorbrengen met je baby. Een zachte stof die prettig aanvoelt is dan ook zeker aan te raden. Zo blijf je keer op keer met veel plezier zitten, welke fauteuil je ook voor je babykamer uitkiest.

Een fauteuil voor de babykamer, niet 1 2 3 gekozen

Een fauteuil met hoge leuningen is ideaal voor de babykamer

De meeste tijd die je hier doorbrengt zal natuurlijk met je kindje zijn. Zeker bij het voeden midden in de nacht zal je blij zijn met een stoel binnen handbereik. Let daarom ook op de hoogte van de armleuning. Een baby lijkt niet zwaar, maar hoe langer je met je kindje zit, hoe meer je het gewicht zult voelen. De juiste hoogte van de armleuning kunnen hier ontzettend bij helpen. Zo geeft je niet alleen je armen steun tijdens het voeden, maar zorg je ook voor rust voor je kindje. Je zult zelf namelijk minder beweging en verzitten in een stoel die genoeg steun biedt. Stevige armleuningen op de juiste hoogte zijn dus een must voor de fauteuil in de babykamer.

Gebruiksvriendelijk in onderhoud

Natuurlijk is de reden voor een fauteuil in de babykamer niet te vergeten. Omdat ongelukjes best regelmatig kunnen gebeuren wil je het liefst een stoel die makkelijk schoon te houden is. Dat scheelt een boel werk en als jonge ouder heb je het al druk genoeg! Kies daarom voor een fauteuil in de babykamer die een water- en vuilafstotende stof heeft. Zo voorkom je extra werk. Een pluche stoel mag er dan leuk en comfortabel uitzien, het is lastig om zo’n stoel schoon te houden. Gelukkig zijn de meeste stoffen op stoelen tegenwoordig geïmpregneerd tegen vocht, vuil, en vlekken.

De ideale fauteuil voor in je nieuwe babykamer

Bij het kiezen van de perfecte fauteuil voor de babykamer komt meer kijken dan je misschien verwacht. Niet alleen comfort is van belang, maar ook moet de stoel praktisch zijn in gebruik, en makkelijk schoon te houden. En of je een prachtig vintage model kiest of één met een moderne uitstraling, met deze tips zul je zeker de perfecte fauteuil kiezen voor je babykamer.