Waarom je beter kan kiezen voor een wasmand in je babykamer

Waarom je beter kan kiezen voor een wasmand in je babykamer

Inhoudsopgave

Een wasmand in de babykamer, wel of niet? Of je nou je eerste kindje krijgt of doorgewinterde ouder bent, het inrichten van de babykamer is iedere keer weer een opgave. In verwachting zijn is als spannend genoeg, dus het liefst neem je zoveel mogelijk zorgen weg. En een makkelijke plek om te beginnen is bij het inrichten van de babykamer. Natuurlijk wil je dat deze er leuk en gezellig uitziet, maar vergeet niet dat deze kamer ook vooral praktisch moet zijn. Een wasmand in de babykamer is daarin een goede keuze.

Vermijd rommel met een wasmand in de babykamer

Als ouder heb je het al razend druk. Er is altijd wel iets te doen en het lijkt wel alsof je nooit genoeg uren in een dag hebt. Door met simpele stappen extra rommel te vermijden neem je jezelf een heleboel extra werk uit handen. Niemand zit erop te wachten om het hele huis door te moeten op speurtocht naar vuile was. En zo voorkom je ook dat vieze rompertjes terecht komen op plekken waar je die echt niet wilt (zoals een hoogpolig wit tapijt).

Een wasmand in de babykamer is handig

Het is geen geheim dat baby’s veel vies maken. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, ongelukjes gebeuren. Maar je maakt het jezelf makkelijker door hier alvast voorbereidt op te zijn. Met een wasmand in de babykamer gooi je ieder vuil rompertje zo bij de was. En reken maar dat deze zo vol zit. Naast de commode is een ideale plek, aangezien je de mand waarschijnlijk het vaakst nodig hebt bij het verschonen. Super praktisch dus, een wasmand in de babykamer. En voor het drogen van de was kun je hier tips vinden als je niet zoveel ruimte hebt.

Een wasmand in de babykamer hoeft niet af te doen aan je interieur

Vrolijke print of effen, groot of klein, open of met deksel. Van canvas, plastic, of gevlochten. Er is zo ontzettend veel keuze dat je misschien niet weet waar je moet beginnen. Wat het thema en design voor je babykamer ook is, er zijn een paar dingen waar je rekening mee kan houden bij het kiezen van een wasmand. Zo is een materiaal dat makkelijk is schoon te houden aan te raden. Baby’s maken veel vies en het interieur is daar geen uitzondering op. Plastic is makkelijk af te nemen, terwijl canvas makkelijk te wassen is. En omdat je altijd te weinig handen hebt bij het verschonen van een baby is het ook aan te raden om voor een open wasmand te kiezen in de babykamer. Het oogt misschien iets rommeliger, maar het scheelt weer een handeling tijdens het verschonen als je het vieze rompertje zo weg kan mikken.

Het is meer dan een wasmand in je babykamer

Een wasmand toevoegen  aan de babykamer is niet alleen praktisch. Gemak zorgt voor rust; vind het in kleine dingen. Door nu stappen te zetten die je in de toekomst helpen neem je een heleboel stress weg. Het plaatsen van een was wasmand in de babykamer is hier maar een voorbeeld in. Maar zo zorg je wel voor jezelf en houd je meer energie en tijd over om de dingen die echt belangrijk zijn te doen. En is dat niet wat je wilt als ouder?