5 Groene toppers voor in je badkamer

5 Groene toppers voor in je badkamer

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar een mooie plant voor in de badkamer maar heb je geen idee welke je moet kiezen? Lees dan snel verder, zodat jij gegarandeerd een goede keuze maakt! Een plant kan een hele prettige sfeer toevoegen aan iedere ruimte en dus ook aan de badkamer. Maar er zijn zoveel kamerplanten soorten dat een keuze maken lastig kan zijn. De ene groene parel heeft bijvoorbeeld weer meer lichtintensiteit of luchtvochtigheid nodig dan een andere. Hieronder lees je meer over 5 groene vrienden die zich als een vis in het water zullen voelen in jouw badkamer!

1. Dracaena

De Dracaena, ook wel Drakenbloedboom of Drakenplant genoemd, is een zeer geschikte plant voor in de badkamer. Deze plant heeft namelijk een hoge luchtvochtigheid nodig om mooi te kunnen blijven. Perfect voor in de badkamer dus! Als de luchtvochtigheid te laag is voor de Dracaena worden de bladranden geel en verschrompelen ze uiteindelijk. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Buiten dat deze topper in een hoge luchtvochtigheid dient te staan is de Dracaena gemakkelijk te verzorgen. Ook behoort de Dracaena tot de wat bekendere kamerplanten.

2. Chlorophytum

De Chlorophytum, ook wel bekend als Graslelie of de Spinplant, is tevens een geschikte plant voor in de badkamer. Deze plant doet het bijzonder goed in zowel zon én in schaduw, dus ook in een badkamer waar weinig licht komt zal deze plant blijven stralen als een zonnetje. De Chlorophytum is een erg gemakkelijk te stekken hangplant. Geef hem bij voorkeur een hoog plekje in de badkamer om de ruimte beter te benutten en de Graslelie alle vrijheid te geven om te ontwikkelen.

3. Nephrolepis

De Nephrolepis, ofwel krulvaren, is een plant die houdt van vocht en warmte. Als je dat hoort denk je natuurlijk direct aan jouw badkamer! De droge lucht in onze huiskamers doen deze planten niet veel goeds en dus kunnen we stellen dat dit een ideale badkamer plant is. De Krulvaren heeft wel wat licht nodig anders gaan de bladeren al snel afvallen. Zorg dus wel dat je voldoende licht in je badkamer hebt als je van plan bent om een Krulvaren neer te zetten.

4. Aloë Vera

De Aloë Vera plant behoort tot de wat sterkere groene kamerplanten die op veel plekken kan overleven, zo ook in de badkamer. De plant zal niet veel water nodig hebben en kan zowel in lichte als in donkere badkamers staan. Dit betekent dat hij dus ook goed kan gedijen in een badkamer zonder raam bijvoorbeeld. Toch zal de Aloë Vera het altijd iets beter doen met wat licht op zijn blad.

5. Asparagus

De Asparagus, ofwel Sierasperge, komt oorspronkelijk uit de wat donkerdere hoeken van de jungle. De Sierasperge kan dus goed tegen een hoge luchtvochtigheid en niet te veel licht, omdat hij dit gewend is van het overkoepelende dichtbegroeide bladerdek van bomen en grotere planten. Dit maakt ook de Asparagus een parel om in de badkamer te plaatsen! Voor welke top badkamer plant ga jij?