Aandacht voor je badkamer

Aandacht voor je badkamer

Inhoudsopgave

Van alle kamers in je huis, is de badkamer wel een van de meest bezochte ruimtes.
Goed, het is misschien niet de ruimte waar je de meeste tijd van de dag in besteedt, maar wel eentje die je het meest regelmatig bezoekt. Daarom is het belangrijk dat je je thuis voelt en je op je gemak bent tijdens een bezoek aan de badkamer. Wanneer je ‘s ochtends opstaat zijn de gootsteen en badkraan vaak een van de eerste voorwerpen die je ziet (wanneer je een frisse schep water in je gezicht hebt gegooid). Pas wanneer je in de spiegel kijkt en je je gezicht hebt afgedroogd, is de badkamer de eerste echte realiteit van de wakkere wereld. Laat het dan ook een mooie zijn!

En kleurtje doet veel

De meeste badkamers zijn wit. Dat komt misschien heel schoon en steriel over, maar er is geen wet of regel die bepaalt dat dit altijd het geval moet zijn. Experimenteer met enkele kleuren die je mooi vindt door bepaalde kleurenwaaiers tegen de badkamerwand te houden en probeer je voor te stellen hoe de gehele wand eruit zou zien als het in die kleur geverfd zou zijn. Vergeet vooral niet welke indruk je gekozen kleur gaat hebben op je slaperig hoofd wanneer je net wakker wordt. Een kleur die je ‘s avonds erg bevalt, kan voor een enorme teleurstelling zorgen in de ochtend.

Let op de verlichting

Naast kleur is ook licht een echte sfeermaker. Door te experimenteren met lichtbronnen en licht invallen, kun je enorm veel verschillen in de ruimte aanbrengen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het grote verschil tussen een fel witte TL balk en het warme schijnsel van enkele kaarsen.
Je zou denken dat je vrij beperkt bent in het variëren van lichtbronnen in een ruimte waarin zich veel water bevindt. Toch is het niet moeilijk om je bestaande plafond lampen te vervangen met enkele gloeipeertjes die net iets warmer of zachter van kleur zijn. Het kan voor een wereld van verschil zorgen.

Stijlvol inrichten

Natuurlijk zijn de ornamenten in je badkamer van uiterst belang voor de sfeer en stijl van je badkamer. Denk maar eens aan de mooie koperen badkraan of een sierlijk ligbad met gouden leeuwenpootjes. Of heb je liever een modernere uitstraling? Prachtige gladde spiegelwanden met een mooi gepolijste marmeren vloer bijvoorbeeld. Je kunt het zo gek niet bedenken. Waarom zou je alleen maar ontzettend veel aandacht schenken aan het decoreren van je woonkamer als je badkamer zo’n grote rol speelt in je dagelijks leven. Sta er eens bij stil als je de volgende keer je tanden staat te poetsen en laat je ogen eens door de ruimte dwalen. Laat je creativiteit maar los op de ruimte die je vaak het eerste bezoekt en waar je als laatste het licht uit doet.