De badkamertrends van 2023

De badkamertrends van 2023

Inhoudsopgave

Een nieuw jaar brengt van alles met zich mee; goede voornemens, nieuwe herinneringen en natuurlijk de nieuwste trends. Ook op het gebied van wonen zal het een en ander gaan veranderen en zullen nieuwe trends oude overnemen. Hier wil je vast van op de hoogte blijven en daarom vind je in dit artikel de allerlaatste trends op het gebied van badkamers en sanitair. Doe er jouw voordeel mee en laat je inspireren zodat jouw droombadkamer in 2023 écht realiteit wordt! 

De badkamer is dé plek waar we na een hectische dag volledig tot rust kunnen komen. Er wordt dan ook steeds meer geïnvesteerd in rust en comfort. Dat uit zich op verschillende manieren die allemaal te herleiden zijn naar de natuur. De natuur staat dan ook voor rust, ontspanning en duurzaamheid. Alle trends spelen dan ook in op het natuurlijke aspect. 

Duurzaamheid 

De eerste trend gaat over duurzaamheid. We kunnen in 2023 bijna niet meer om dit thema heen. In vrijwel iedere ruimte van het huis wordt rekening gehouden met duurzaamheid, de badkamer kan dan ook niet achterblijven. Dit houdt in dat het sanitair milieuvriendelijker is geworden. Denk hierbij aan wastafelkranen of hangtoiletten met waterbesparende eigenschappen of een toilet met bidet waardoor minder toiletpapier wordt verbruikt. De producten zijn niet alleen erg duurzaam, maar zien er tegenwoordig ook prachtig uit. 

De badkamertrends van 2023

Natuurlijke materialen

Daarnaast zal in 2023 ook steeds vaker gekozen worden voor natuurlijke materialen. Denk aan natuursteen, hout en bamboe. Het zijn materialen van een hoogwaardige kwaliteit en ze stralen luxe uit. Ze zijn dan ook de perfecte basis om een wellness ervaring in eigen huis te creëren. Bovendien zijn natuurlijke materialen ook erg goed te combineren met trendy kleuren en bijzondere vormen. Niets is te gek, maar toch zal het rustgevende gevoel de hoofdrol spelen.  

De badkamertrends van 2023

Organische vormen

Vloeiende lijnen en organische vormen zijn afgeleid uit de natuur. Ze zorgen voor harmonie en rust. Daarom worden deze vormen ook steeds vaker toegepast in de badkamer. Strakke lijnen verdwijnen en maken plaats voor ronde en organische vormen. Denk aan prachtige ligbaden met soepele vormen, kranen met een zachte vormgeving en ronde spiegels

De badkamertrends van 2023

Aardetinten 

En tot slot zijn aardetinten ook niet meer weg te denken uit de badkamer van 2023. Kleuren als bruin, zand, terracotta, taupe en beige worden veel gekozen als basiskleur. Daarnaast zullen ze ook vaak als ton-sur-ton toegepast worden. Dit betekent dat een combinatie wordt gemaakt van tonen in dezelfde kleur. Het is een mix van verschillende donkere en lichtere kleurnuances van één kleur.