Hoe plaats je een droogrek in een kleine ruimte

Hoe plaats je een droogrek in een kleine ruimte

Inhoudsopgave

Het plaatsen van een droogrek in een kleine ruimte kan best lastig zijn. Want ook je schone was heb je waarschijnlijk liever niet in het zicht hangen. En hangt het uit het zicht, dan hangt het alsnog vaak in de weg. Met de volgende tips wordt het drogen van was in een kleine ruimte een heel stuk makkelijker!

Ruimtebesparend droogrek in een kleine ruimte

Groot, zwaar, en onhandig? Dat probleem is voortaan verleden tijd. Met de volgende vier soorten droogrekken heb je weinig ruimte nodig en ze zijn gemakkelijk op te bergen. Dus geen wasgoed meer dat in de weg of in het zicht hangt!

Verstelbaar droogrek

Met een verstelbaar droogrek op rails kun je gemakkelijk ruimte maken voor je schone, natte was, of dit nou veel of weinig is. De rails bevestig je aan de muur en de rekken kun je op iedere hoogte instellen. En gebruik je het wasrek even niet? Dan klap je de rekken zo weer in. Super praktisch dus, want op deze manier staat je droogrek nooit in de weg. En het enige wat je nodig hebt is een leeg stukje muur.

Droogrek in kleine ruimte aan het plafond

Een andere oplossing is om een droogrek aan het plafond te hangen. Zo hoef je geen vloeroppervlak op te offeren aan een wasrek, maar heb je toch plek om je was op te hangen. Ideaal voor een ongebruikt hoekje, of ruimte waar je niet vaak door hoeft te lopen. En ook de bijkeuken, badkamer, garage, of zolder is een goede plek voor zo’n wasrek. 

Hoe plaats je een droogrek in een kleine ruimte

Met een droogtoren de hoogte in

Mocht je toch een stukje vloeroppervlak over hebben voor je schone, natte was, dan kan een droogtoren uitkomst bieden. Door de hoogte in te gaan maak je optimaal gebruik maken van een kleine beetje ruimte. Uitgeklapt neemt een droogtoren minder dan een vierkante meter ruimte in; ideaal dus als droogrek in een kleine ruimte. En ben je klaar met de droogtoren? Dan klap je deze zo in en schuif je het rek tegen de muur of in een ander stukje loze ruimte.

Een uitschuifbaar droogrek in een kleine ruimte

Met een uitschuif- of harmonicarek heb je altijd een wasrek binnen handbereik, zonder dat deze veel ruimte nodig heeft. Schuif het rek uit wanneer je de was ophangt, en berg het zo weer op wanneer je er klaar mee bent. Dit droogrek hoeft in een kleine ruimte dus nooit in de weg te hangen. Een slimme oplossing voor wie weinig plek heeft.

De voordelen van een droogrek in een kleine ruimte

Niet alleen is een wasrek ook makkelijk te gebruiken in kleinere huizen, het heeft ook nog andere voordelen. Naast dat het weinig ruimte inneemt, is het ook een goedkopere optie dan een droger. Je bespaart hiermee geld en stroom. En daardoor is het ook een milieuvriendelijke optie. Goed voor de wereld en goed voor je portemonnee. En tot slot, je favoriete kleding gaat langer mee als je het op natuurlijke wijze laat drogen. Ofwel, volop voordeel!