Zo voelt je eigen badkamer net als een spa!

Zo voelt je eigen badkamer net als een spa!

Inhoudsopgave

Het dagelijkse leven is vaak erg hectisch, en daarom is het belangrijk om de rustmomenten te pakken wanneer het kan. Zo kun je naar een spa gaan voor een heerlijk wellnessdagje, maar dat doe je natuurlijk ook niet elke week. Toch is elke week een momentje voor jezelf wel fijn en bovendien erg belangrijk. En wist je dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om je eigen badkamer om te toveren in een wellnesservaring? Of je je dag goed wilt beginnen met een verfrissende douche, of je je dag liever afsluit met een rustgevend bad, alles is mogelijk. In deze blog delen we hoe je je badkamer kunt transformeren tot een echte spa.

De basis voor een spa-badkamer

Om wat voor transformatie het ook gaat, alles begint met de juiste basis. Kies dan ook voor een neutraal kleurenpalet, met rustgevende kleuren. Het doel van de badkamer is natuurlijk dat je er tot rust kunt komen. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over dingen als de uitstraling van onder andere de tegels, maar ook wil je dat de douchecabine er mooi bij past. Het is ook slim om te kiezen voor materialen van hoogwaardige kwaliteit. Zo kun je gaan voor natuursteen of bamboe, want deze passen allebei bij een spa-badkamer. Dit geeft ook nog eens een gevoel van luxe. Houd de badkamer ook rustig en minimalistisch, door rommel zo veel mogelijk te vermijden en de ruimte opgeruimd te houden. Schaf mooie opbergkasten aan, waar je alles in kwijt kunt. Zorg er natuurlijk wel voor dat deze kasten passen bij de rest van de ruimte. Investeer daarnaast ook in een mooie badmat en handdoeken in neutrale kleuren van goede kwaliteit. Dit brengt ook weer een stuk comfort met zich mee, wat de perfecte basis legt voor een wellnessavond in je eigen badkamer.

Douche- en badervaring

Als je aan een spa denkt, denk je aan relaxen en rust. En waar kun je dit in je eigen badkamer beter vinden dan onder de douche of in bad? Zo is een inloopdouche perfect om een badkamer te creëren die erg ruim lijkt en die ook echt dat spagevoel met zich meebrengt. Verwissel je gewone douche en douchekop met een regendouche en hang wat eucalyptus in de douche op voor een echte ontspannen ervaring. Dit zorgt ook weer voor een luxe gevoel. Heb je een bad? Schaf dan wat handige badartikelen aan, zoals een houder waarop je je laptop of tablet neer kunt zetten om een serie te kijken. Ook kan badzout een groot verschil maken in je ervaring. Met een paar kaarsjes aan, doet je eigen badkamer zeker niet onder voor een wellnesservaring in een echte spa. 

Spa elementen

Om de gehele ervaring nog beter te maken, zorg je voor alle details. Hang bijvoorbeeld lavendel op voor een ontspannen geur en voeg wat planten toe voor een natuurgevoel. Draag je graag en badjas? Investeer dan in een mooie badjas van goede kwaliteit en vergeet ook niet om zachte slippers neer te zetten. Als je niet van lavendelgeur houdt, kun je ook een oliebrander of een aroma diffuser aanschaffen. Deze zijn er in verschillende geuren, waardoor er altijd wel iets voor je tussen zit. Met een paar druppels van een heerlijk geurende olie, voelt het net alsof je in de spa zit. Zo wordt het een ruimte waar je altijd naartoe kunt als je behoefte hebt aan ontspanning.