Raamzonwering op een budget: Tips om een koopje te vinden!

Raamzonwering op een budget: Tips om een koopje te vinden!

Inhoudsopgave

Is jouw woning toe aan nieuwe zonwering, maar heb je een bepaald budget waar jij je aan moet houden? Dan kan het wat lastiger zijn om geschikte zonwering te vinden die lang meegaat, maar gelukkig zijn er een hoop opties om voor een goede prijs toch prima zonwering te krijgen. Zo kun je ervoor kiezen om zelf een zonnescherm te maken, maar je kunt ook op zoek gaan naar goedkope alternatieven bij specialisten. In dit artikel geven we je een aantal tips om binnen jouw budget goede zonwering te vinden!

Zelf zonwering maken

Als je op zoek bent naar goedkope zonwering, kan het een goede optie zijn om zelf zonneschermen te maken voor jouw ramen. Dit kun je op verschillende manieren doen, afhankelijk van hoe handig je bent. Als je twee rechterhanden en vind je het leuk om rondom te klussen? Dan zal het voor jou een eitje zijn om zelf zonneschermen te maken met zonwerende stof, zeilringen en zuignappen. Ben je zelf niet zo handig, maar kun je wel zelf dingen ophangen met een handig systeem en een duidelijke handleiding? Dan kun je bij een specialist zonwering samenstellen om thuis zelf te installeren. In dat geval is het ook zeker verstandig om te kiezen voor zonwering met zuignappen, aangezien deze erg eenvoudig op te hangen is. 

Zonwering uit oude collectie 

Je kunt er dus voor kiezen om zelf zonwering te maken, of screens op maat te bestellen bij een specialist. Een andere optie is te kijken naar zonwering in de uitverkoop, bijvoorbeeld omdat het van een oude collectie is. Op het gebied van zonwering aan de buitenkant van je raam zijn rolluiken de meest voordelige optie. Rolluiken zorgen voor goede verduistering van een ruimte, wat ze erg geschikt maakt voor de slaapkamer. Ze houden wel wat minder warmte tegen dan zonneschermen, aangezien zonwerende stof warmte uit licht filtert. Rolluiken doen dit niet, maar zullen wel een deel van de warmte tegenhouden. Daarnaast isoleren rolluiken ook goed, waardoor je in de winter kunt profiteren van het feit dat ze meer warmte vasthouden. Houd er wel rekening mee dat rolluiken bijna al het licht tegenhouden, waardoor het erg donker kan worden binnen. Op de slaapkamer is dat natuurlijk wel fijn, maar in de woonkamer waarschijnlijk niet. 

Zelf zonwering samenstellen

Als je ervoor kiest om zelf je zonwering samen te stellen bij een online specialist, kan dit je ook een hoop geld schelen. Je kunt dan namelijk precies kiezen wat je nodig hebt, zonder toeters en bellen die vaak wel extra geld kosten. Ook kun je de afmetingen afstemmen op jouw ramen, zodat je geen extra stof hoeft te betalen!