Vier verschillende stellingen voor je magazijn

Vier verschillende stellingen voor je magazijn

Inhoudsopgave

Een magazijn is niet compleet zonder stellingen. Je kunt er al je producten in kwijt en ze zorgen voor een goede en snelle doorstroom van orderpicken en inpakken. In dit artikel bespreken we vier verschillende soorten stellingen en waarom ze zo handig zijn.

Grootvakstellingen

Wanneer je veel goederen hebt om op te bergen, zijn grootvakstellingen je beste vriend. De vakken kunnen op verschillende manieren worden ingedeeld, wat de stellingen zeer geschikt maakt voor de opslag van zowel grote als kleine producten. Zo komen de stellingen dan ook aan hun naam; de grote vakken zijn praktisch én efficiënt. Een voordeel van grootvakstellingen is dat de afmetingen heel makkelijk zijn aan te passen en dat je ze zelf samen kunt stellen; op die manier passen grootvakstellingen in ieder magazijn.

Doorrolstellingen: efficiënt en elektrisch

Een super efficiënte manier van opbergen in je magazijn is door het aanschaffen van doorrolstellingen. Met doorrolstellingen van Begra doe je aan optimale ruimtebesparing, omdat ze compact zijn. Daarnaast zijn er zowel elektrische als zwaartekracht aangedreven uitvoeringen, ieder met zijn eigen voordelen. Dankzij doorrolstellingen vindt er een goede doorstroom van productie plaats, omdat ze uitermate geschikt zijn voor een first in, first out of last in, first out systeem. Door de zwaartekracht worden de pallets de juiste kant op geduwd, zodat er een automatische opslag en snelle manier van orderpicken ontstaat.

Lichte producten opbergen

Veel stellingen zijn erop gericht om zware goederen op te kunnen slaan. Dat is natuurlijk erg fijn, maar er zijn ook lichte goederen die een plekje moeten krijgen in het magazijn. Denk hierbij aan kratten, bakken en kleine producten. Legbordstellingen zijn hier uitermate geschikt voor; ze bieden je de mogelijkheid om kleine en lichte goederen op te slaan en weer makkelijk te pakken tijdens het orderpicken. Ze komen in elk magazijn van pas, zijn makkelijk te monteren en uit te breiden indien nodig; zo zijn ze niet alleen praktisch, maar ook nog multifunctioneel!

Pallet shuttle systemen

Nog zo’n handig systeem: pallet shuttles. Net zoals sommige doorrolstellingen, is het pallet shuttle systeem elektrisch aangedreven. De shuttles (palletwagens) worden via een rails verplaatst en op deze manier kan er snel geladen en gelost worden. Een pallet shuttle systeem is ideaal voor magazijns die een veelvoud van één product opslaan, omdat het de pallets automatisch verplaatst. Dit gebeurt door middel van een afstandsbediening die de heftruckchauffeur bedient; het is dus geen volledig geautomatiseerd systeem, maar het maakt de werkzaamheden wel een stuk makkelijker.