Hoe creëer je een hal die past bij je jaren 30 woning?

Hoe creëer je een hal die past bij je jaren 30 woning?

Inhoudsopgave

Je wilt de hal van je woning graag een jaren 30 uitstraling geven. Een super leuk idee, maar hoe zorg je dat de entree van je huis ook oogt zoals je wilt? De jaren 30 hal heeft gelukkig een aantal karakteristieke eigenschappen die je zo aan je woning toe kan voegen. Ze staan hier voor je op een rijtje.

De deur van de hal in een jaren 30 woning

Een element dat vaak in de entree terugkomt is een boogvormige deur. Typisch hebben deze glas in lood in het design verwerkt. Zo heb je bij binnenkomst direct die jaren 30 vibe. Zo’n deur is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, wat niet in ieder huis is deze aanpassing te maken. Een andere optie die je kunt overwegen is een houten deur met een klein raampje bovenin. Ook dit is kenmerkend voor een hal in een jaren 30 woning.

De volgende stap; de vloer van een woning met een jaren 30 hal

Bij het binnenstappen kun je direct de juiste stempel drukken op de entree door een passende vloer te kiezen. Hier heb je een aantal opties, maar de meest voorkomende vloeren zijn geblokte tegels, een granito vloer, of een houten visgraat vloer. De granieten vloer en de gelokte tegels zien je vaak niet alleen in de hal, maar komt ook in de keuken terug. Als je de jaren 30 uitstraling ook in het interieur van de rest van je huis terug wilt laten komen is het een goed idee om hier rekening mee te houden.

De muren passend bij een jaren 30 hal zijn niet te vergeten in je woning

Opvallend maar ook typisch voor deze look zijn betegelde muren. Vergeet niet om de kleur hiervan natuurlijk af te stemmen op de vloer en deur. Verder hebben jaren 30 huizen vaak hetzelfde tegelwerk in het toilet, waardoor beide ruimtes samen bijna één geheel worden. Dit hoeft natuurlijk niet, maar denk hier zeker over na bij het inrichten van de hal.

Details om het helemaal af te maken

Om de jaren 30 hal van je woning helemaal af te maken zijn er nog enkele details d\ie je zeker mee moet nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een trap gelakt in witte hoogglans en afgewerkt met een donkergrijze traploper. Ook een grote ronde lamp mag niet missen aan het plafond. Met deze elementen maak je de jaren 3o hal van je woning helemaal af!