Hoe creëer je een hal die past bij je jaren 30 woning?

Hoe creëer je een hal die past bij je jaren 30 woning?

Inhoudsopgave

Je wilt de hal van je woning graag een jaren 30 uitstraling geven. Een super leuk idee, maar hoe zorg je dat de entree van je huis ook oogt zoals je wilt? De jaren 30 hal heeft gelukkig een aantal karakteristieke eigenschappen die je zo aan je woning toe kan voegen. Ze staan hier voor je op een rijtje.

De deur van de hal in een jaren 30 woning

Een element dat vaak in de entree terugkomt is een boogvormige deur. Typisch hebben deze glas in lood in het design verwerkt. Zo heb je bij binnenkomst direct die jaren 30 vibe. Zo’n deur is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, wat niet in ieder huis is deze aanpassing te maken. Een andere optie die je kunt overwegen is een houten deur met een klein raampje bovenin en goede deursloten. Ook dit is kenmerkend voor een hal in een jaren 30 woning.

De volgende stap; de vloer van een woning met een jaren 30 hal

Bij het binnenstappen kun je direct de juiste stempel drukken op de entree door een passende vloer te kiezen. Hier heb je een aantal opties, maar de meest voorkomende vloeren zijn geblokte tegels, een granito vloer, of een houten visgraat vloer. De granieten vloer en de gelokte tegels zien je vaak niet alleen in de hal, maar komt ook in de keuken terug. Als je de jaren 30 uitstraling ook in het interieur van de rest van je huis terug wilt laten komen is het een goed idee om hier rekening mee te houden.

De muren passend bij een jaren 30 hal zijn niet te vergeten in je woning

Opvallend maar ook typisch voor deze look zijn betegelde muren. Vergeet niet om de kleur hiervan natuurlijk af te stemmen op de vloer en deur. Verder hebben jaren 30 huizen vaak hetzelfde tegelwerk in het toilet, waardoor beide ruimtes samen bijna één geheel worden. Dit hoeft natuurlijk niet, maar denk hier zeker over na bij het inrichten van de hal.

Details om het helemaal af te maken

Om de jaren 30 hal van je woning helemaal af te maken zijn er nog enkele details d\ie je zeker mee moet nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een trap gelakt in witte hoogglans en afgewerkt met een donkergrijze traploper. Ook een grote ronde lamp mag niet missen aan het plafond. Met deze elementen maak je de jaren 3o hal van je woning helemaal af!

Veelgestelde vragen over jaren 30 hal

In deze alinea gaan we in op enkele veelgestelde vragen over de hal in een jaren 30 woning. Van de oorsprong van deze specifieke stijl tot de specifieke kenmerken van een jaren 30 hal, we zullen proberen antwoord te geven op enkele van de meest gestelde vragen over dit onderwerp. De jaren 30 hal is vaak het eerste wat een bezoeker ziet en kan daarom een grote impact hebben op de eerste indruk van de woning. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je deze hal op een juiste manier kunt inrichten en onderhouden.

Wat is typisch jaren 30?

De jaren 30 zijn bekend om hun unieke architectuur en interieurontwerp. Typische kenmerken van een jaren 30 woning zijn de symmetrische vormen, de gevels met verticale en horizontale strepen, de ronde ramen, de grote erkers, de grote dakkapellen, de gevelornamenten en de grote voordeuren met grote ramen. De jaren 30 architectuur is ook gekenmerkt door de gebruikte materialen, zoals baksteen, hout, staal en glas.

Welke kleur jaren 30 woning?

Jaren 30 woningen werden vaak geschilderd in warme, natuurlijke kleuren zoals beige, crème, wit, goudgeel, okergeel, oud roze, oud rood en oud blauw. Deze kleuren werden gekozen om de woning een warme en gezellige uitstraling te geven.

Wat is een jaren 30 woning?

Een jaren 30 woning is een type woning gebouwd tussen 1920 en 1940. Deze woningen zijn gekenmerkt door een unieke architect door de opvallende symmetrie en geometrische vormen in de gevels, de grote ramen, de grote erkers en de grote dakkapellen. Deze woningen zijn vaak gebouwd met baksteen, hout, staal en glas. De interieurs van jaren 30 woningen zijn vaak geïnspireerd op de Art Deco-stijl, met gladde oppervlakken, geometrische patronen en rijke materialen zoals marmer en messing.

Verhuizen naar een jaren 30 woning?

bij het verhuizen naar een jaren 30 woning, dan stap je in een stukje geschiedenis. De jaren 30 waren een tijd van grote veranderingen en vooruitgang, en dat zie je terug in de architectuur en interieurs van huizen uit die tijd. Kenmerkend voor jaren 30 woningen zijn bijvoorbeeld de asymmetrische gevels, de toepassing van baksteen, glas-in-lood ramen en erkers. Ook binnen zie je vaak mooie details, zoals hoge plafonds, paneeldeuren en authentieke vloeren. Als je gaat verhuizen naar een jaren 30 woning, dan is het belangrijk om te weten welke elementen kenmerkend zijn voor deze stijl, zodat je deze kunt behouden of terugbrengen in je nieuwe interieur. Zo creëer je een woning die niet alleen historisch waardevol is, maar ook helemaal bij jou past.

Wat voor vloer in jaren 30 woning?

Jaren 30 woningen hebben vaak originele vloeren zoals houten vloeren, linoleum, marmoleum of tegelvloeren. Deze vloeren werden vaak in donkere kleuren zoals bruin of zwart gekozen om de woning een elegant en chique uitstraling te geven. De vloeren zijn vaak in goede staat behouden en worden vaak gerestaureerd in plaats van vervangen.