Hoe vind je de perfecte eettafel?

Hoe vind je de perfecte eettafel?

Inhoudsopgave

De eettafel is stiekem het hart van je huis. Het is de plek waar je aan eet, borrelt en bijkletst met familie en vrienden, late uurtjes doorzakt en ‘s ochtends in alle rust met een kopje koffie en de krant geniet van de stilte. Een nieuwe eettafel uitzoeken kan dan ook een flinke klus zijn. Hoe vind je de perfecte eettafel voor jouw woning? Kun je die vinden in een winkel? Of is het wellicht een idee om een eettafel op maat te laten maken? En past deze bij je interieur? In dit artikel leggen we je uit hoe je de perfecte eettafel vindt.

Wat wordt de functie van mijn nieuwe eettafel?

Voor je een nieuwe eettafel gaat uitzoeken is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden, waaronder de functie die je eettafel krijgt. Tuurlijk ga je eten aan tafel, maar misschien is het ook wel een tafel voor het organiseren van diners of om aan te werken. Daarnaast moet je kijken hoe groot de ruimte is in je woning waar de tafel komt. In dit geval kan de behoefte in vorm en grootte elke keer weer anders zijn. Meten is weten!

Welke vorm en materiaal vind ik mooi?

Een eettafel neemt flink wat ruimte in in je woning. Daarnaast wordt deze tafel iedere dag gebruikt. Om die reden is het daarom verstandig om te kijken wat voor vorm en materiaal je echt wenselijk en mooi vindt in je woning. Tafels zijn er namelijk in allerlei soorten en maten! Deze tafel past bij jouw ruimte:

  • Beperkte ruimte? In dit geval kun je het beste kiezen voor een ronde eettafel, want deze neemt weinig ruimte in beslag. Het doorbreekt daarnaast de rechte, strakke lijnen van een kamer. 
  • Grote woonkeuken? Dan kun je kiezen voor een grove, massieve eettafel. Denk een een grote, houten tafel met een metalen onderstel voor de geliefde industriële uitstraling. Liever landelijk? Dan is een robuuste eikenhouten tafel ook mooi!
  • Liever iets anders? Dan kun je kijken naar tafels met wat speelse vormen. Denk aan driehoekige of ovale tafels, bijvoorbeeld. Ook het verzamelen van verschillende stoelen rondom de tafel kan het beoogde effect geven. 

Succes met zoeken!