Hoe kies je een leuk speelkleed voor in de kinderkamer?

Hoe kies je een leuk speelkleed voor in de kinderkamer?

Inhoudsopgave

Met een speelkleed maak je de kinderkamer net een stukje sfeervoller. Niet alleen ziet een speelkleed er super gezellig uit, het voegt ook kleur toe aan de ruimte, is een zachte ondergrond, en voorkomt koude voetjes. Maar hoe vind je het perfect speelkleed voor in de kinderkamer? Zoveel keuze, maar je hebt er maar één nodig. Daarom deze tips voor het kiezen van het perfecte kleed.

De voordelen van een speelkleed in de kinderkamer

Met een  speelkleed maak van de slaapkamer van je kind in een handomdraai een speelkamer. Punt is natuurlijk wel dat je hier de ruimte voor hebt, anders wordt het toch een wat krappe bedoening. Maar als dit geen obstakel is maak je met een warm vloerkleed een gezellig speelgedeelte in de kinderkamer. Extra voordeel is dat een kleed de ruimte opdeelt, waardoor je zowel een speel- als slaapgedeelte kunt creëren. Dat zorgt voor een duidelijke scheiding in de ruimte, wat extra rust oplevert.

Hoe kies je het perfecte speelkleed voor de kinderkamer?

Maar hoe kies je nou een kleed dat bij je kind en bij je interieur past? Er is zoveel keuze dat het nog best een opgave is om een kleed te vinden waar iedereen blij mee is. Natuurlijk wil je een speelkleed dat er leuk uit ziet, maar het moet ook bij de rest van de kamer passen, zacht aanvoelen, en niet onbelangrijk, makkelijk schoon te houden zijn. Punten waar de meeste vloerkleden voor kinderen gelukkig aan voldoen. Dus dan hoef jij je alleen nog zorgen te maken over de stijl van het kleed.

Hoe kies je een leuk speelkleed voor in de kinderkamer?

Een interactief speelkleed

Vroeger had je vast het bekende city speelkleed. Ontzettend leuk, maar om heel eerlijk te zijn ook best lelijk. Tegenwoordig zijn er veel meer interactieve speelkleden op de markt, waardoor je genoeg opties hebt die helemaal bij je interieur passen. Denk bijvoorbeeld aan een speelkleed met een hinkelbaan. Extra voordeel hierbij is dat als je kind valt, de grond een stuk zachter is. Of een speelkleed in met een autobaan voor de coureur in de dop. Een interactief speelkleed garandeert uren speelplezier. 

Een dieren speelkleed

Is jouw kind helemaal gek van de natuur? Overweeg dan een speelkleed in de vorm van een dier of dierenkop. Van schapen tot vossen tot dinosaurussen, deze speelse kleden zijn er in alle maten en soorten te krijgen. Niet alleen maak je een klein dierenvriendje hier heel gelukkig mee, het ziet er ook nog eens heel tof uit!

Een hoog- of laagpolig vloerkleed

Deze vloerkleden komen in allerlei kleuren en dessins, waardoor deze kleden qua uitstraling ontzettend flexibel zijn. Een hoogpolig vloerkleed is lekker warm en zacht, wat ideaal is als je harde vloeren hebt. Wel handig is om eerst te kijken of het kleed ook wasbaar is, zodat je langer plezier er van kan houden. Liever een kleed waar je makkelijk even met de stofzuiger over gaat? Kies dan voor een laagpolig kleed, net zo leuk en bijna net zo warm en zacht.