3 redenen om voor gehard glas in huis te kiezen 

3 redenen om voor gehard glas in huis te kiezen 

Inhoudsopgave

Op zoek naar nieuwe beglazing in huis? Dan zijn er heel veel verschillende mogelijkheden. De meeste mensen zijn wel op de hoogte van de voordelen van isolatieglas of dubbel glas. Toch zijn er ook nog genoeg vormen van beglazing die minder bekend zijn. Een goed voorbeeld is gehard glas. Het is opvallend dat we hier eigenlijk maar weinig over weten. Zeker gezien gehard glas in Nederland voor veel type woningen verplicht is. Dit is vooral het geval op plekken waar veiligheid een belangrijke rol speelt. Dat geldt zowel voor particuliere als openbare woningen. 

Ben jij op zoek naar nieuwe beglazing voor jouw woning? En wil je eerst meer weten over de verschillende soorten? Maar weet je nauwelijks iets over gehard glas? Dan wordt het tijd om hiermee aan de slag te gaan. In dit artikel geven we je drie redenen om voor gehard glas te kiezen. 

1. Lagere energierekening 

Een van de grootste voordelen van gehard glas is dat het bijdraagt aan betere isolatie in huis. Natuurlijk is gehard plaats op de eerste plaats ontwikkeld om de veiligheid in huis te verhogen, maar het extra dikke glas zorgt ook voor een extra dikke isolatielaag. Dit verschil zal je direct merken aan de energierekening. Zeker nu de energieprijzen momenteel zo hoog liggen is dit effect erg wenselijk. Betere isolatie zorgt voor minder snel warmteverlies en leidt tegelijkertijd tot een hoger wooncomfort. Door het dikkere glas is er immers minder tocht, blijft de temperatuur in huis aangenaam en geniet je van minder geluidsoverlast. 

2. Risico op inbraak verkleinen 

Voor inbrekers is het van belang dat ze zo spoedig mogelijk de woning kunnen betreden. Hoe langer ze hierover doen, hoe groter de kans is dat ze gepakt zullen worden. Voor het voorkomen van inbraak is het daarom van belang dat je het ze zo lastig mogelijk maakt om binnen te komen. Hoe langer dit duurt, hoe groter de kans is dat ze de woning zullen overslaan en op zoek zullen gaan naar een nieuw doelwit. 

Een van de manieren om een woning te betreden is door het intikken van een ruitje. Dit is verreweg de snelste methode. Bij oudere woningen met enkel glas is dit bovendien heel gemakkelijk te doen. Wanneer je echter over gehard glas beschikt, dan zal dit vrijwel onmogelijk zijn of kost het zoveel extra tijd dat de inbreker het uiteindelijk maar laat. 

3. Verhoog de brandveiligheid in huis 

Een woningbrand is misschien wel de ergste nachtmerrie van iedere woningeigenaar. Helaas is de kans altijd aanwezig. Het is hierbij wel van belang dat je de kans dat de brand zich snel kan verspreiden verkleint. De folie die tussen de beglazing bij gehard glas is verwerkt, werkt brandvertragend. Hierdoor zal het vuur zich minder snel verspreiden en beschik jij over meer tijd om de woning veilig te verlaten. Zo verhoog je eenvoudig de brandveiligheid in huis.