4 tips van experten voor het leggen van een pvc visgraat vloer

4 tips van experten voor het leggen van een pvc visgraat vloer

Inhoudsopgave

Het lijdt geen twijfel hoe prachtig een visgraatvloer eruit kan zien als deze correct is gelegd. Die opvallende patronen zullen elke kamer echt transformeren tot een blikvanger. Visgraat pvc kan echter ook verrassend meedogenloos zijn voor de onervaren installateur, of als de omstandigheden ter plaatse niet ideaal zijn. Dit kan leiden tot een onbevredigende afgewerkte look die lastig en kostbaar kan zijn om recht te zetten.

In dit artikel gaan we het hebben over onze 4 beste tips voor het leggen van pvc visgraatvloeren, die je zouden moeten helpen om pijnlijke situaties te voorkomen die een slechte installatie kan veroorzaken! Voor het leggen van vloerverwarming reken je beter op een professional. 

Tip 1: Maak de ondervloer effen

Het egaliseren van de ondervloer is nog belangrijker dan gebruikelijk bij een klik pvc visgraat installatie, omdat de kleine visgraatblokken minder goed in staat zijn om kuilen en richels te verbergen of te overbruggen in vergelijking met een plankenvloer. Het eindresultaat zal eventuele golvingen vertonen en kan ertoe leiden dat de hoeken van de blokken iets omhoog komen. Onze normale aanbeveling is een maximale afwijking van 3 mm onder een gebied van 2 meter, maar scherpe niveauveranderingen – zelfs binnen deze parameters – moeten worden verholpen met een geschikt egalisatiemateriaal.

Tip 2: Plan de layout

Vaststellen waar het visgraatpatroon moet vallen, is essentieel voor een mooie afwerking. Omdat pvc visgraat zo’n sterke visuele impact heeft, moet het centrale V-patroon worden uitgelijnd met de belangrijkste zichtlijn. Dit kan de hoofdingang van een kamer zijn, maar het kan ook een belangrijk kenmerk van de kamer zijn, zoals een sierarmatuur of een open haard. Dit is natuurlijk afhankelijk van je kamer, dus het is van vitaal belang om na te denken over deze plaatsing voordat de installatie begint, omdat dit de stroom voor de kamer bepaalt.

Tip 3: Meet alles af

Het meten en markeren van de uitzetlijnen is enorm belangrijk. Indien mogelijk is het het beste om een ​​situatie te vermijden waarin het patroon aan de rand van een kamer er verkeerd uitziet. Dit kan gebeuren wanneer een muur niet recht of vierkant is met de rest van de kamer en het patroon lijkt te “verdwijnen” onder de plint, of eindigt met een heleboel kleine uitgesneden stukjes.

Nog moeilijker is een situatie waarin de vloer rond een centraal eiland element moet worden gelegd, of waar kamers met meer dan één deuropening met elkaar verbonden zijn. Door de patroonlijnen van tevoren te markeren met controlepunten om ervoor te zorgen dat het patroon niet “kruipt”, kan het correct aansluiten aan de andere kant van het obstakel.

Zelfs in een eenvoudige kamer is het van vitaal belang om het van tevoren nauwkeurig uit te zetten en je strikt aan die lijnen te houden. 

Tip 4: Mix de verschillende kleuren

Het mengen van de planken uit verschillende pakken van Floer.nl is altijd een goede gewoonte, maar visgraat kan een spectaculair scala aan verschillende visuele effecten laten zien door de variërende nerfrichting. Dus een goede, gelijkmatige mix van blokken uit verschillende pakketten helpt om ongewenste plekken of stroken met een vergelijkbare textuur of kleur te voorkomen, wat resulteert in een vloer met een prachtige kleurvariatie.