Behang kopen: hier moet je op letten

Behang kopen: hier moet je op letten

Inhoudsopgave

Muren behangen met het behang van Behangexpert is een populaire manier om je interieur een nieuwe uitstraling te geven. Het kan een kamer helemaal veranderen en het is een relatief eenvoudige manier om een statement te maken. Maar, hoe kies je het juiste behang voor jouw interieur? In dit artikel delen we verschillende tips en tricks om je te helpen bij het kiezen van het perfecte behang. Of je nu gaat voor een gedurfd dierenbehang, een subtiele textuur of een opvallende kleur: met deze tips maak je zeker de juiste keuze. Lees je verder?

Bepaal het doel

Voordat je een behangpatroon kiest, is het belangrijk om te bedenken welke sfeer je in de kamer wilt creëren. Wil je bijvoorbeeld een rustige sfeer creëren in de slaapkamer of juist in de woonkamer één wand een opvallende kleur geven? Kies het behang dat past bij het doel van de kamer.

Kies de juiste kleur

Het kiezen van de juiste kleur is essentieel bij het kiezen van behang. Kies een kleur die past bij de rest van je interieur en die de sfeer van de kamer versterkt. Zo krijg je meer eenheid en harmonie in de ruimte.

Kijk naar de ruimte

Als de kamer klein is, kun je het beste kiezen voor een behang met een klein
patroon of in een effen kleur. Een groot patroon kan de kamer optisch kleiner laten lijken. Voor een grotere kamer kun je juist kiezen voor een groter patroon. Behang met textuur kan een extra dimensie toevoegen aan de kamer. Overweeg daarom behang met een reliëf of houtstructuur, als je dit effect wilt creëren.

Wat is de levensduur van behang?

Behang kan een mooie en duurzame manier zijn om je interieur te verfraaien. Maar hoelang gaat behang nou eigenlijk mee? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het behang, de omstandigheden in de kamer en de manier waarop het behang is aangebracht.

Over het algemeen gaat behang van goede kwaliteit langer mee dan goedkoop behang. Goedkoop behang kan snel gaan scheuren of vervagen, waardoor het er na korte tijd al niet meer mooi uitziet. Kies daarom altijd voor behang van goede kwaliteit.

Daarnaast zijn de omstandigheden in de kamer van invloed op de levensduur van het behang. Behang dat wordt blootgesteld aan vochtige omstandigheden, zoals in een badkamer of keuken, zal minder lang meegaan dan behang in een droge ruimte. Ook kan behang dat in direct zonlicht hangt sneller verbleken of verkleuren.

Tot slot is ook de manier waarop het behang is aangebracht van belang voor de levensduur. Wanneer het behang niet goed is aangebracht, bijvoorbeeld wanneer er bobbels of luchtbellen onder het behang zitten, zal het sneller loslaten en dus minder lang meegaan.

Over het algemeen kan gesteld worden dat behang van goede kwaliteit, dat is aangebracht in een droge ruimte en niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht, tot wel 15 jaar mee kan gaan. Het is echter belangrijk om het behang regelmatig te inspecteren en indien nodig bij te werken of te vervangen. Succes!