Geef je huis eenvoudig een opknapbeurt! 

Geef je huis eenvoudig een opknapbeurt! 

Inhoudsopgave

Is het tijd voor een opknapbeurt in je woning? Met een paar eenvoudige aanpassingen kun je je woning een opfrisbeurt geven. Als je toch al bezig bent met de lente schoonmaak, kun je direct wat aanpassingen doen in je interieur! In deze blog geven we je een paar eenvoudige tips voor het aanpassen van je interieur. 

Een likje verf doet wonderen

Wil je de ruimtes in je woning een andere uitstraling geven? Met een likje verf fris je al gauw de muren op. Deze verandering hoeft niet veel geld te kosten en heb je zo binnen één dag gedaan. Een felle kleur geeft de ruimte al gauw een andere uitstraling en is een echte eyecatcher. Je moet het durven, maar het laat de ruimte echt knallen. De felle kleuren zien we ook steeds vaker terugkomen. Dit is dan ook niet voor niets een interieurtrend van 2023. Andere populaire kleuren van 2023 zijn okergeel, donkerblauw en lichtgroen. Voor welke kleur ga jij?

Vervang je deurklinken

Een andere eenvoudige verandering in je interieur is het vervangen van deurklinken. Door je oude deurklinken te vervangen met nieuwe deurklinken zul je al gauw zien dat je interieur een boost krijgt. Ruil je oude deurklinken bijvoorbeeld om voor mat zwarte deurklinken voor een stoere, moderne en industriële look. De deurklinken kun je geheel aanpassen naar jou wensen. Zo kun je kiezen voor een deurklink op rond rozet, of juist voor een op vierkant rozet. Een deurklink op rond rozet maakt het net wat speelser, waartegen vierkant rozet de ruimte juist strak en modern laat lijken. 

Vervang je deurklinken

Accessoires maken je interieur compleet

Accessoires zoals verschillende kussentjes, planten, kaarsen en beelden kunnen je interieur goed aanvullen. Wanneer je toe bent aan een opfrisbeurt van je interieur, kun je de kleuren van de accessoires eenvoudig omwisselen. Wissel de oude kussenhoezen bijvoorbeeld om voor nieuwe en pot je planten over in nieuwe potten. Met een bus spraypaint kun je je oude accessoires gemakkelijk een nieuwe look geven. Zo herbruik je je oude accessoires en ben je alleen kosten kwijt aan de spraypaint. Je interieur aanpassen hoeft ook helemaal niet veel te kosten. 

Vervang tafelpoten of maak je eigen tafel

Vind je doe-het-zelf projecten leuk en is het overspuiten van accessoires hier helemaal niets bij? Je kunt het ook groter aanpakken en de tafelpoten van je tafel vervangen, of misschien zelfs helemaal zelf een nieuwe tafel te maken. Met een paar nieuwe tafelpoten en een paar robuuste planken kun je namelijk al je eigen tafel of bureau in elkaar zetten. Door zelf je tafel te maken kun je de tafel ook direct helemaal naar wens maken en aanpassen op je interieurwensen. Metalen tafelpoten passen bijvoorbeeld heel mooi bij een industrieel interieur, maar daarentegen passen houten tafelpoten juist erg mooi bij een Scandinavisch interieur. Het tafelblad kun je in de gewenste kleur verven of beitsen. Het hout kun je natuurlijk ook gewoon naturel laten. Het is even een klus om je eigen tafel te maken en je moet er misschien even een handigheidje in vinden, maar het eindresultaat is het straks meer dan waard!

Een nieuw interieur

Zo zie je maar weer dat je je interieur eenvoudig kunt veranderen en je er niet eens veel geld aan hoeft uit te geven. Of het nou kleine aanpassingen zijn of wat grotere aanpassingen, je kunt het allemaal eenvoudig zelf doen. Steek je handen uit de mouwen en ga ook aan de slag! Zo heb jij ook binnen no-time een nieuw interieur.