Hoe kun je rolgordijnen op maat maken?

Hoe kun je rolgordijnen op maat maken?

Inhoudsopgave

Rolgordijnen zijn betaalbaar en praktisch in gebruik. Standaard maten passen helaas vaak nét niet dus je krijgt gordijnen die iets te strak zitten of juist veel licht doorlaten. Wist je dat het vaak mogelijk is om standaard rolgordijnen zelf op maat te maken? Hoe dit werkt en hoe je betaalbaar maatwerk raamdecoratie kunt bestellen leggen we uit op deze pagina.

Zo maak je rolgordijnen op maat

Als eerste moet je in de winkel rolgordijnen kopen die geschikt zijn om zelf in te korten. We hebben het dan niet over de hoogte maar de breedte. Als een gordijn 2 meter hoog is en je hebt maar 1,50 meter nodig dan rol je het gordijn gewoon wat minder uit. Maar als het raamkozijn 1,80 meter breed is en je hebt een rolgordijn van 2 meter dan moet je gaan knippen.

Als je de juiste rolgordijnen hebt gekocht dan moet je over de gehele lengte (hoogte) de stof op maat snijden. Je moet dan eerst het materiaal goed aftekenen. Knippen met een schaar leidt eigenlijk altijd tot een wat onregelmatige rand, met een snijmes gaat het beter en nauwkeuriger. Een nauwkeurige manier om de rand perfect recht te snijden is opgerold met een bandzaag, maar die heeft niet iedereen in huis.

Naast het materiaal moet je ook de gordijnrails inkorten. Je kunt bijvoorbeeld twee buizen over elkaar heen schuiven of je zaagt een stukje af. Als het goed gaat dan werkt het mechanisme zoals het hoort. Je moet behoorlijk handig zijn om rolgordijnen op maat te maken. In plaats van zelf knippen kun je ook rolgordijnen op maat kopen. Het Powerblinds systeem kun je online samenstellen, je meet zelf en de experts zorgen dat je de gordijnen op maat thuis geleverd krijgt. Waarom zou je maatwerk uitbesteden? Hier zijn enkele redenen:

  • Het kan niet fout gaan.
  • Je bespaart er tijd mee.
  • Het resultaat ziet er zeker goed uit.
  • De kwaliteit van maatwerk gordijnen is doorgaans beter.

Zelf knippen en zagen leidt toch vaak tot tegenvallend resultaat. Gelukkig hoeft maatwerk niet veel duurder te zijn.

Rolgordijnen op maat laten maken

Het slimme van het Poweredblinds systeem is dat je zelf kunt meten en online kunt bestellen. Zo krijg je maatwerk zonder de hoge kosten. Daarnaast is het een systeem met elektrische bediening die je kunt koppelen aan je smart home. Heb je die nog niet? Dan is er een systeem van Somfy dat uitbreidbaar is dat je ook kunt koppelen aan bijvoorbeeld slimme luidsprekers of lampen en je favoriete smart home spraak assistent. “Hey Google, sluit de gordijnen in de huiskamer!” Ja, dat klinkt goed!

Als je de rolgordijnen op maat hebt gemaakt dan kun je vervolgens jouw huis aanpakken. Dan hebben we over een smart home inrichten, dat is pas echt maatwerk! Op de website van Somfy vind je alle apparaten en oplossingen om een start te maken met je smart home. Van bewegingsmelders tot aan bediening voor je gordijnen. Als je een Poweredblinds systeem hebt inclusief elektrische gordijnrails dan kun je hier accessories bestellen, je kunt hier ook het TaHoma systeem aanschaffen als je raamdecoratie van een ander merk hebt gekocht.