Klaar met klussen: wat nu?

Klaar met klussen: wat nu?

Inhoudsopgave

Je hebt veel tijd en geld besteed aan het verbouwen van je huis. Je had een visie en die is nu eindelijk tot leven gekomen. Wat doe je wanneer je klaar bent met klussen en verbouwen? In dit artikel vertellen we welke vervolgstappen je kunt nemen na een grote klus of verbouwing in en om het huis.

Inrichten maar!

Een volgende stap na een verbouwing, is het inrichten van de ruimte die je verbouwd hebt. Dat is niet alleen logisch, maar ook nog eens heel leuk! De inrichting zorgt ervoor dat de kamer samenkomt met jouw visie en dat je er optimaal gebruik van kunt maken.

Een leuke en praktische manier om een gerenoveerde kamer in te richten, is door eerst een moodboard te maken. Je kiest de kleurtonen voor de verf en het meubilair, kiest vloeren, zet er ideeën voor de meubels op en maakt het af met inspiratie voor decoratie. Dankzij jouw moodboard wordt het inrichten van de kamer makkelijker en kun je gericht zoeken in winkels of online. 

Ga op vakantie

Je hebt hard gewerkt; naast de verbouwing en het klussen, heb je ook gewoon voor je inkomen en het huishouden gezorgd. Dan heb je wel een periode van rust en ontspanning verdiend, dus ga lekker op vakantie! We begrijpen dat je budget wellicht minder groot is dan normaal gesproken, daarom geven we je de tip om je vakantie in eigen land te houden. Ga naar een camping in het mooie Oldampt en vergeet even alle stress van de verbouwing door te ontspannen aan het water en frisse lucht in te ademen. Trek erop uit in de bossen in het Noorden, ga een eindje varen of maak een uitstapje naar een lokale stad.

Ben je niet zo van de natuur? Dan kun je jezelf ook een welverdiend dagje wellness geven. Om hier optimaal van te genieten, boek je er een overnachting bij, zodat je twee dagen kunt genieten van sauna’s en bubbelbaden. Dat is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je mentale gezondheid; zo kun je er snel weer tegenaan!

Genieten

Wanneer je een kamer hebt verbouwd of een aanbouw hebt laten plaatsen, dan mag je daar optimaal van gaan genieten. Zorg ervoor dat je de kamer of aanbouw zodanig inricht, dat je er veel gebruik van gaat maken en wees trots op je harde werk. Ook als je de verbouwing uit handen hebt gegeven, mag je trots zijn. Klussen brengt altijd veel herrie en stress met zich mee en je moet vaak geduld hebben; een verbouwing kan lang duren. Je hebt die tijd toch maar mooi doorstaan en hebt nu een prachtig eindresultaat. Geniet er ten eerste zelf van, nodig daarna wat mensen uit om de nieuwe kamer of aanbouw te komen bekijken en maak er een gezellige avond van.

Verkopen

Heb je jouw huis voor jou en je gezin verbouwd, dan is het logisch dat jullie er samen in blijven wonen. In andere gevallen kan een verbouwing helpen bij de verkoop van een huis; sommige huizen zijn oud en toe aan renovatie, andere huizen worden verduurzaamd en weer andere mensen investeren in huizen die ze opknappen om ze later met winst te verkopen. Wat je doel ook is, een verbouwing of renovatie zorgt ervoor dat het huis meer waard is dan het vroeger was, waardoor het aantrekkelijk is om het te verkopen. Houd dan wel de woningmarkt goed in de gaten, zodat je het huis op het juiste moment aanbiedt en het meeste uit je harde werk haalt!