Tips voor het inrichten van een thuiskantoor

Tips voor het inrichten van een thuiskantoor

Inhoudsopgave

Je hebt een eigen bedrijf en bent ZZP’er. Hiervoor huur je nu elders een ruimte, maar je merkt dat je hier niet langer blij mee bent. Misschien omdat je meer tijd thuis door wilt brengen, de maandelijkse huur te veel wordt of een combinatie van beide. Heb je een woning waar je een thuiskantoor kunt realiseren? Gewoon doen! Met een minimale investering kun je iedere ruimte, of een gedeelte daarvan, inrichten als kantoor. Bang dat het niet bij je interieur past hoef je met onze tips in ieder geval niet te zijn.

Benut de logeerkamer

Wanneer je een ruimte in huis hebt die nauwelijks wordt gebruikt, zoals een logeerkamer, is dit een prima plek om een thuiskantoor te realiseren. Zet er niet alleen een bureau en een stoel in maar maak er echt een plek van waar je lekker kunt werken. Andere kleuren op de muren, goede verlichting en een opbergkast toveren het om tot een heus kantoor. Hang en zet er wat decoraties neer om het een persoonlijke touch te geven en je vergeet al snel dat het ooit bedoeld was voor logés. Wil je toch dat er een bed beschikbaar is wanneer je slaapgasten krijgt? Zet er dan een opklapbed of slaapbank neer.

Een kantoor in de woonkamer

Is er geen extra ruimte in de woning over dan kun je ook een thuiswerkplek in de woonkamer realiseren. Heb je een onbenutte hoek in de kamer dan is dit ideaal om een knusse werkplek te creëren. Zet het bureau tegen de wand en hang er een wandrek neer. Daar kun je leuke spulletjes aan bevestigen zoals foto’s en een lichtsnoer. Heb je grote ramen met uitzicht op de tuin? Niets werkt zo rustgevend als de natuur. Heerlijk genieten van al het moois wat je ziet terwijl je ontspannen aan het werk bent. Je kent vast wel die wandmeubels- of kasten waarin je de TV en radioapparatuur kwijt kunt. Bevestig er een plank op de juiste werkhoogte in en je hebt een mooi thuiswerkkantoor die prima bij de rest van de woonkamer past. Wanneer je voor save gaat match je het bureau, de stoel en andere items met de rest van het interieur. Maar houd je wel van een uitdaging? Kies dan voor een totaal andere kleur en materiaal. Je zult zien dat ook dat verrassend mooi kan zijn.

Creëer een aparte ruimte in dezelfde ruimte

Wanneer je vaak zakelijke relaties ontvangt kun je een glazen wand- of schuifdeuren in de kamer plaatsen. Zo doorbreek je de ruimte en het licht niet en kun je toch ongestoord praten. Om het professioneel over te laten komen serveer je jouw bezoekers koffie in bedrukte koffiekopjes. Komen ze van verder weg en hebben ze een lange terugreis voor de boeg? Geef ze drinken in drinkflessen bedrukt met logo voor onderweg mee. Hebben ze meteen een leuk aandenken aan jouw bedrijf.
De laatste tip voor een thuiswerkkantoor is de eettafel. Wanneer deze groot genoeg is kun je er prima de laptop en andere spullen op kwijt terwijl je de rest kunt gebruiken om aan te eten. Wil je de laptop toch opbergen? Kies dan voor een tafel met lades onder het blad.