Waarom kunststof kozijnen nu helemaal in zijn!

Waarom kunststof kozijnen nu helemaal in zijn!

Inhoudsopgave

Kunststof kozijnen zie je tegenwoordig steeds vaker. Het is zelfs zo dat vrijwel alle nieuwbouwwoningen ermee zijn uitgerust. Waar kunststof kozijnen voorheen werden gezien als een ‘goedkope’ en stijlloze oplossing, zijn kunststof kozijnen nu juist hartstikke in. In dit artikel hebben we op een rij gezet waar kunststof kozijnen hun populariteit aan te danken hebben.

Voordelig

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig hun goedkope uitstraling verloren, maar hebben gelukkig wel hun lage prijs behouden. Kozijnen van kunststof zijn namelijk een stuk voordeliger dan kozijnen van andere materialen. Je bent er met kunststof kozijnen van verzekerd dat je kiest voor een scherpe prijs, zonder op kwaliteit in te leveren. Wel zo prettig, aangezien het alsnog een flinke investering is. Je kunt kunststof kozijnen online bestellen, in de bouwmarkt kopen of er een andere specialist voor bezoeken.

Onderhoudsarm

Kunststof kozijnen worden tegenwoordig bovendien vaak toegepast, omdat ze maar nauwelijks onderhoud vergen. Kunststof kozijnen hoef je immers niet te schilderen en het kunststof is vrijwel onaantastbaar voor weersinvloeden, zoals regen, zon, vrieskou en hitte. Het enige dat je aan onderhoud hoeft te doen is de kozijnen zo nu en dan eens schoon te vegen. 

Isolerend

Kunststof kozijnen hebben unieke isolerende werking. Het frame is namelijk gedeeltelijk hol, waardoor warmte beter vastgehouden kan worden. Deze holte wordt ook wel een ‘luchtspouw’ genoemd. Zo’n luchtspouw zorgt voor de hoge isolatiewaarde van kunststof kozijnen, waardoor je geen onnodige warmte zult verliezen.

Brandvertragend

Kunststof kozijnen worden bovendien gezien als brandveilige kozijnen. Het kunststof werkt namelijk brandvertragend. Het kunststof zelf kan niet verbranden, waardoor het zowel werkt tegen brandoverslag (verspreiding binnen de woning) als branddoorslag (verspreiding naar buiten toe). Deze brandvertragende werking van kunststof kozijnen draagt bij aan de brandveiligheid van jouw woning.

Duurzaam

Alhoewel kunststof wellicht niet wordt gezien als een duurzaam materiaal om te produceren, is het materiaal wel bijzonder stevig en heeft het een ontzettend lange levensduur. Kunststof kozijnen hebben een levensduur van tenminste vijftig jaar. Tijdens die gehele levensduur behouden ze hun onderhoudsarme, isolerende en brandveilige vermogen.