Wat voor meubels koop je voor een kantoor?

Wat voor meubels koop je voor een kantoor?

Inhoudsopgave

Ben jij zelfstandige ondernemer en ga je binnenkort je eigen kantoor in? Dan heb je waarschijnlijk nog heel wat in te kopen, ervan uitgaand dat je geen gemeubileerd kantoor gaat huren. Dat kan best overweldigend zijn, vooral als het de eerste keer is dat je een eigen kantoor hebt. Wat moet er eigenlijk allemaal in het kantoor staan? Wat kan echt niet ontbreken? We kunnen ons voorstellen dat je misschien bang bent dat je iets vergeet. In dit artikel zetten we de hoognodige meubels voor een kantoor voor je op een rij!

Bureaus en goede bureaustoelen

Nogal logisch, want zonder een bureau en bijbehorende bureaustoel kun je natuurlijk niet werken op kantoor. Nu gaan we er ook niet vanuit dat dit iets is dat je vergeet als jij je kantoor in gaat richten. Als het de eerste keer is dat je een eigen kantoor hebt, is er een kans dat je geneigd bent om op koopjesjacht te gaan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Voor een deel van de inrichting kun je dit best doen in het begin, maar niet als het om bureaus en stoelen gaat. Het is belangrijk voor zowel je eigen lichamelijke gezondheid als die van eventuele medewerkers dat je in een goede houding kunt zitten tijdens het werken. Hier heb je dus ook echt ergonomische verantwoorde bureaus en stoelen voor nodig en die kunnen nu eenmaal wat prijziger zijn. Daarentegen gaan ze wel veel langer mee dan goedkopere varianten. Dit betekent echt niet altijd dat je een fortuin kwijt moet zijn aan meubels. Design kantoormeubilair is lang niet altijd zo duur als het klinkt, het is van goede kwaliteit en zorgt ook voor een professionele uitstraling op kantoor. 

Kantine faciliteiten

Mocht je maar een klein kantoor huren in een gebouw dat zelf een kantine heeft, dan is dit niet per se van toepassing, maar het is altijd slim om een hoekje in te richten dat niet voor werk bedoeld is. Denk bijvoorbeeld aan een fijne bank om op te zitten, een pingpongtafel, koffiehoekje, enzovoorts. Je kunt er van maken wat je zelf wil, maar maak het in ieder geval een sfeervolle plek. Dit is goed voor de ontspanning tussen het werken door, waardoor werknemers weer opgeladen aan het werk kunnen. Maak het een beetje huiselijk, zodat het niet per se aanvoelt als een deel van het kantoor. En zorg natuurlijk voor goede koffie, want dat kan vandaag de dag zeker niet ontbreken op kantoor!