Lamellen om jouw huis helemaal af te stylen

Lamellen om jouw huis helemaal af te stylen

Inhoudsopgave

Ben jij bezig met de inrichting van je huis? Dan is het belangrijk om ook na te denken over de details in de kamer. Raamdecoratie is daar een groot onderdeel van. Hoewel het misschien niet opvalt als het eenmaal hangt, geeft het wel degelijk een groot deel van de sfeer in een ruimte. In dit artikel bespreken we waarom je voor rolgordijnen of jaloezieën moet gaan. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder.

Wat zijn rolgordijnen ook alweer?

Rolgordijnen zijn gemaakt van een stuk stof. Deze zit opgerold rondom een stang die in het kozijn wordt opgehangen. Aan de hand van een touw kan je vervolgens het gordijn omhoog of omlaag rollen. Daarbij kan je kiezen uit een enorme verscheidenheid aan stoffen. Wil je liever een wat donkerder effect in de kamer? Dan is het het beste om een donkere stof te kiezen of voor verduisterende rolgordijnen te gaan. Andersom geldt dat natuurlijk ook voor lichtere stoffen die zorgen dat er meer lichtinval is, terwijl je tegelijkertijd je privacy behoudt. 

Wil je echt de eigen hand hebben in hoeveel licht en privacy binnenkomt? Dan kan je het beste kiezen voor een duo rolgordijn. Daarbij worden twee stukken stof gebruikt, een lichte en een donkere. Wanneer je meer licht wil gebruik je alleen de lichte, en wanneer je donkerder wil rol je beiden naar beneden of alleen de donkere. Op die manier kan je je altijd aanpassen aan wat voor weer het is en hoe je de kamer eruit wil laten zien. 

Waarom je jaloezieën moet kopen

Jaloezieën hebben een heel ander systeem dan rolgordijnen. Daarbij zijn er lamellen boven elkaar geplaatst die je aan de hand van een touw kan bedienen. Op basis van waar jij zin in hebt, of dat nu veel lichtinval is en minder privacy of juist andersom, minder licht en meer privacy, kan jij de jaloezieën instellen. 

Bij 123jaloezie – raamdecoratie kan jij kiezen uit verschillende materialen voor de jaloezieën. Je kan voor een mooie houten jaloezie gaan, waardoor je een echt warm en gezellig effect in de ruimte creëert. Je kan natuurlijk ook ervoor kiezen om een zwarte jaloezie te nemen. Dit staat vooral mooi in een huis dat een wat moderner en strakker interieur heeft. Zit jij helemaal in de industriële sferen thuis? Dan kan je ook voor een aluminium materiaal gaan of misschien zelfs PVC. Voor ieder is er wat wils.