Wat is een Murphy bed?

Wat is een Murphy bed?

Inhoudsopgave

Een goede nachtrust is belangrijk. Van jouw leven spendeer je daarom ook gemiddeld 36 jaar in bed. Het is daarom belangrijk dat je een hoge kwaliteit bed aanschaft. Je zorgt er daarmee niet alleen voor dat je het gewenste aantal uren slaap krijgt, maar ook dat je lichamelijke klachten zoveel mogelijk kunt vermijden. Een van de bedden waar je dan naar kunt kijken is een Murphy bed. Maar wat is dit bed precies? En wat is de oorsprong van het bed? Onderstaande informatie zorgt dat jij hier alle inzichten in krijgt en zelf een bed aan kunt schaffen. 

Dit houdt een Murphy bed in

Een Murphy bed staat ook wel bekend als een opklapbed. Het zijn de opvouwbare bedden, die ervoor kunnen zorgen dat jij meer ruimte in de kamer hebt. Het is daarom een bed dat je vaak tegenkomt in de kleinere appartementen of studentenhuizen. Daarnaast kunnen logeerkamers hier ook beter van worden, omdat je hiermee de kamer ook voor andere doeleinden kunt gebruiken. Het best komt in verschillende varianten en mogelijke opklapopties, zodat je hem helemaal aan jouw ruimte aanpast en naar behoefte kunt gebruiken. Verticaal en horizontaal zijn namelijk allebei mogelijk met dit bed. 

De benaming van het bed 

Een Murphy bed is niet zomaar aan zijn naam gekomen. De stijl is namelijk vernoemd naar een uitvinder uit San Francisco, namelijk William Lawrence Murphy. Deze uitvinder woonde in een klein appartement. Het gebrek aan ruimte zorgde ervoor dat hij niemand uit kon nodigen om te blijven slapen. De operazanger waar hij verliefd op was, kon dus niet blijven slapen. Tevens mocht een alleenstaande vrouw niet samen met een man zijn als er een bed in de ruimte was. Hij bedacht daarom een opklapbaar bed, dat in de kast verstopt was en er alleen een woonkamer overbleef. 

CreĆ«er meer ruimte met het bed 

Dankzij een Murphy bed kun je ervoor zorgen dat jouw ruimte multifunctioneel wordt. Zowel een eenpersoons- als tweepersoonsbed zijn mogelijk, terwijl je ook nog voldoende ruimte overhoudt voor andere doeleinden. Doordat je het bed opklapt, kun je de ruimte maximaliseren. Voor mensen in een kleine woning kan het er bijvoorbeeld voor zorgen dat er een woonkamer overblijft, zelfs als een van de gezinsleden in deze kamer dient te slapen wegens ruimtegebrek. Je gaat er niets van zien als je deze opklapt. Tevens zal het niet veel muurruimte in beslag nemen, waardoor je toch nog eenzelfde uitstraling behoudt. 

Eenvoudig in gebruik

Een Murphy bed heeft daarnaast als groot voordeel dat deze eenvoudig in gebruik is. Veel mensen kiezen daarom ook voor dit bed. Je kunt hem naar beneden trekken om te slapen en in de ochtend met een hand weer omhoog brengen. Jouw bed is gelijk klaar voor gebruik en je bent niet lang bezig om alles erop te plaatsen. Daarbij kun je er in sommige gevallen ook voor kiezen om aan de onderkant uitklapbare plankjes te maken, zodat je ook accessoires neer kunt zetten. Je maakt de ruimte dan ook direct geheel naar wens en naar eigen stijl. 

Wat is een Murphy bed?

Veel comfort bij een Murphy bed

Als je een Murphy bed aanschaft, kan het zijn dat je twijfelt over het comfort die je ervoor terugkrijgt. Een boxspring zou immers meer comfort kunnen geven dan een opklapbaar bed. Echter is dit bij deze variant niet het geval. De bedden worden namelijk vaak geleverd met een premium matras, waardoor je toch geniet van een goede nachtrust en de ondersteuning voor jouw lichaam. Tevens heb je bij de meeste modellen ook een lattenbodem, waardoor je meer stevigheid krijgt. In tegenstelling tot een campingbed, kun je dus wel genieten van het comfort en een goede nachtrust. 

Kies jouw eigen variant 

Ben je overtuigd van de mogelijkheden en voordelen van een Murphy bed? Dan kun je deze snel aanschaffen en monteren. Je kunt vanaf het begin profiteren van de voordelen en merkt dat je een goede nachtrust krijgt. De ruimtebesparing kan er daarbij voor zorgen dat je iedereen in de woning een eigen plek geeft om te slapen. Jij hoeft alleen nog maar te bepalen waar je het bed plaatst en hoe je de rest van de ruimte inricht. Vanaf nu hoef je geen luchtbed meer op te pompen als er mensen blijven slapen.