Zwarte korreltjes in bed: Dit kan het betekenen

Zwarte korreltjes in bed: Dit kan het betekenen

Inhoudsopgave

Zie je ineens iets vreemds in je bed? Dan moet je goed bekijken hoe het eruit ziet en wat het precies inhoudt. Zwarte korreltjes in bed zullen bijvoorbeeld veel verschillende zoekresultaten opleveren via de zoekmachines, terwijl je, als je verder leest, erachter komt dat het niets met de korreltjes te maken heeft. Het is daarom verstandig om te ontdekken wat het dan wel is, zodat je een aantal zaken uit kunt sluiten. Pas dan weet je of je je zorgen moet maken en welke stappen je moet doorlopen om het te bestrijden. Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg. 

Bedwantsen in bed en de kenmerken 

Bij kleine zwarte korreltjes in bed denk je in eerste instantie vaak aan bedwantsen. Dit zijn immers kleine beestjes, die met het blote oog lijken op korreltjes. Echter, laten deze geheel andere vlekken achter op de lakens en het matras. Indien je te maken hebt met bedwantsen zul je namelijk ook zwarte vlekjes tegenkomen. Deze vlekjes zul je daarbij eerder zien dan het diertje zelf. Onverklaarbare vlekjes in bed moeten daarom direct aangepakt worden, terwijl je bij zwarte korreltjes meer onderzoek moet doen om erachter te komen wat de precieze oorzaak is. 

Ongedierte laten korreltjes achter 

Bij de zwarte korreltjes in bed ga je als eerste na of je in de tuin hebt gewerkt. Je stapt tijdens deze werkzaamheden namelijk in verschillende uitwerpselen, die je onverwacht mee naar binnen neemt. Muizenkeutels zien er namelijk ook uit als kleine korreltjes en kunnen eenvoudig uit het bed gehaald worden. Als je niet in de tuin hebt gewerkt en ook niet in gebieden bent geweest waar veel ongedierte kan lopen, moet je jouw eigen huis controleren. Een muis is binnen een korte tijd binnen en kan naast het hygiĆ«nische aspect ook grotere problemen opleveren. Bestrijding is daarom de enige optie op dat moment. 

Onderneem actie voor de bestrijding 

De zwarte korreltjes in bed kun je het beste bestrijden door de oorzaak aan te pakken. Als je ongedierte in huis hebt, kun je hiervoor verschillende hulpmiddelen aanschaffen. Als het erger is, dan moet je ervoor zorgen dat je een professional inschakelt. Deze zorgt er dan voor dat alle dieren weg zijn en je krijgt ook adviezen om in de toekomst te voorkomen dat de dieren weer binnenkomen. De preventieve maatregelen zorgen ervoor dat jij een hygiƫnische ruimte hebt om in te slapen en daarbij ook geen gezondheidsproblemen krijgt. Zie je dus zwarte korreltjes, onderneem dan direct actie!