De beste houtsoorten voor je tuinvloer

De beste houtsoorten voor je tuinvloer

Inhoudsopgave

Een tuinvloer van hout kan een prachtige aanvulling zijn op uw tuinontwerp. Houten vloeren bieden een natuurlijke uitstraling en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan uw persoonlijke stijl. Er zijn echter veel verschillende soorten hout die geschikt zijn voor buiten, dus het kiezen van de juiste houtsoort voor uw tuinvloer kan een uitdaging zijn. In dit artikel bespreken we de beste houtsoorten voor tuinvloeren en waarom ze geschikt zijn voor buitengebruik.

Hardhout

Hardhouten tuinvloeren zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en weerstand tegen rot en schimmel. Een van de meest populaire hardhoutsoorten voor tuinvloeren is Ipe, ook wel bekend als Braziliaans walnotenhout. Ipe is zeer hard, sterk en duurzaam en kan tegen een stootje. Een andere populaire hardhoutsoort is Cumaru, ook wel bekend als Tonkin-kersenhout. Deze houtsoort is ook zeer hard en duurzaam en heeft een prachtige, diepe kleur.

Zachthout

Zachthouten tuinvloeren zijn een minder populaire keuze vanwege hun gevoeligheid voor rot en schimmel. Echter, als u een zachthouten tuinvloer wilt, zijn er wel enkele houtsoorten die geschikt zijn voor buitengebruik. Een van de meest populaire zachthoutsoorten voor tuinvloeren is Douglas-fir. Deze houtsoort is rot- en schimmelbestendig en heeft een prachtige, warme kleur. Een andere optie is Western Red Cedar, een van de beste houtsoorten voor buiten. Deze houtsoort is ook rot- en schimmelbestendig en heeft een aantrekkelijke geur.

Exotisch hout

Exotisch houten tuinvloeren zijn een unieke keuze vanwege hun ongewone kleuren en tekeningen. Een van de meest populaire exotische houtsoorten voor tuinvloeren is Bangkirai. Deze houtsoort is zeer duurzaam en heeft een prachtige, gele kleur. Een andere populaire exotische houtsoort is Massaranduba, ook wel bekend als Brasiliaans rode ceder. Deze houtsoort is ook zeer duurzaam en heeft een prachtige, rode kleur.

Composiet vlonderplanken

Vlonderplanken van composiet zijn verkrijgbaar in de mooiste kleuren en hebben erg veel voordelen. Allereerst zijn de composiet vlonderplanken erg duurzaam, vergeleken met een houten vlonderplank. Een ander voordeel van een composiet terrasplank is dat ze niet rotten en niet glad zijn. Daarom kan het kiezen voor composiet vlonderplanken een erg goede keuze zijn. Composiet vlonderplanken zijn gemaakt gerecyclede materialen zoals houtstof en kunststof, daardoor worden er geen bomen gekapt voor jouw terrasplanken.

Waarom kiezen voor een houtlook in je tuin?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een houtlook in hun tuin. Zo geeft een houtlook je tuin een natuurlijke uitstraling. Daarom kiezen veel mensen ook voor houten tuinmeubilair en daarbij kan een houten vlonder het plaatje compleet maken. Een andere reden is duurzaamheid. De composiet terrasplanken hebben bijvoorbeeld een lange levensduur en zijn bestand tegen rot en schimmel. Ook zijn de onderhoudskosten van composiet vlonderplanken laag. Tot slot kiezen veel mensen voor een houten vlonder omdat houten vlonders in veel verschillende kleuren en maten beschikbaar zijn. Daardoor kan je je tuin helemaal inrichten naar je eigen stijl.