Top 10 hangplanten buiten

Top 10 hangplanten buiten

Inhoudsopgave

Wil jij de buitenruimte rondom de woning opfleuren? Dan kun je dit doen door middel van planten. Echter is het niet altijd een goed idee om planten en potten buiten te zetten. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van huisdieren, die voortdurend met jouw planten bezig zijn. Daarnaast is er soms wegens ruimtegebrek een andere oplossing nodig. Je kunt dan denken aan hangplanten die geschikt zijn voor buiten. Maar welke planten mag je dan niet vergeten? Onderstaande top 10 hangplanten voor buiten kan jou hierbij helpen en zullen het hele jaar door groen geven. 

1.Wilde wingerd

De wilde wingerd is een favoriet voor velen. Het is een indrukwekkende klimplant, die tot wel 10 meter hoog kan worden. De herfstachtige en sfeervolle kleur zal jouw ruimte direct van een goede uitstraling voorzien. Je kunt hem niet alleen als hangplant gebruiken, maar ook in een pot zetten als je dit liever hebt. 

2.Bacopa

De Bacopa is een geen typische hangplant, maar wordt voornamelijk gebruikt als bodembedekker. Echter zal deze plant ook in een hangpot goed tot zijn recht komen. De mooie kleuren en de snelle groei zorgen ervoor dat je binnen een korte tijd een nieuwe sfeer hebt bij jouw zitgedeelte. Daarnaast bloeit deze plant tussen mei en oktober, waardoor je in de zomermaanden de mooiste bloemen hebt. 

3.Kruipklokje

De naam kruipklokje zegt het eigenlijk al: het is een bodembedekker en rotsplant. Tegelijkertijd is het ook een echte hangplant, waardoor je deze veelzijdig in kunt zetten in jouw tuin. De hoogte is gemiddeld 15 centimeter en de vele kleine bloemen zorgen voor de sfeer. Daarbij is deze plant winterhard, waardoor je in de winter ook nog een groene kleur overhoudt en je de planten niet binnen hoeft te halen. Met de juiste verzorging ga je er dus heel wat jaren plezier aan beleven. 

4.Erwtenplant 

De erwtenplant is een bijzonder exemplaar, dat jouw tuin of balkon een geheel nieuwe uitstraling geeft. De plant bestaat uit veel kleine balletjes, die net op erwten lijken. De plant heeft voldoende water nodig om goed te kunnen groeien en is daarom niet voor iedereen weggelegd. De plant bloeit voornamelijk in het voorjaar en kan dan een lengte van een meter bereiken. Iedere beschikbare hoek kan met deze plant dus goed aangevuld worden en jij hebt een plant waar je veel plezier aan behaalt. 

5.Clematis 

De Clematis is een plant met een uitbundige bloei, welke perfect als winterharde hangplant kan dienen. De clematis heeft mooie bloemen, waardoor jouw gehele tuin gevuld kan worden. Hoewel de meeste mensen de plant voornamelijk als klimplant zullen kennen, kun je deze dus ook in een pot doen en naar beneden laten hangen. In de zomer zullen de bloemen de uitstraling geven die je nodig hebt om te genieten van het mooie weer en de insecten die op de plant af komen. 

6.Blauweregen

De blauweregen is een bijzondere hangplant. In tegenstelling tot de meeste hangplanten heeft deze namelijk mooie bloemtrossen, die een diepblauwe kleur hebben. De uitbundige groei geeft jou altijd veel sfeer, terwijl er weinig onderhoud voor nodig is om deze plant tot zijn recht te laten komen. De plant zal daarom ook voor mensen zonder groene vingers een geschikte oplossing zijn. 

Top 10 hangplanten buiten

7.Klimop

Klimop is een van de bekendste planten voor in de tuinen. Deze plant staat erom bekend om binnen een korte tijd flink te verspreiden. Veel mensen zullen deze daarom weghalen als deze vrij in de tuin bloeit. Als hangplant kun je echter profiteren van de kenmerken. Hij zoekt zijn eigen weg en heeft mooie vormen. Het enige waar jij nog voor hoeft te zorgen is dat de plant voldoende water krijgt. Zo kun je de groei aanzienlijk bevorderen en is de ruimte snel gevuld. 

8.Wisteria

De Wisteria kun je zien als de grote broer van de blauweregen. Desondanks heeft deze een geheel eigen bloei. De uitbundige bloei kan een sprookjesachtige omgeving creĆ«ren. Door meerdere planten te plaatsen, kun je in ieder jaargetijde genieten van de kenmerken van de plant. Daarbij is de plant onderhoudsarm en dus geschikt voor mensen die niet veel tijd hebben voor de verzorging. 

9.Campanula 

De Campanula heeft heel veel kleine bloemetjes, waar jij verstelt van gaat staan. De hangplant zal hierdoor veel sfeer in jouw tuin brengen en jij geniet van de intense kleuren die de plant heeft. De plant heeft voldoende water nodig en je moet een plek hebben die zowel zon als schaduw heeft. Het is daarom niet altijd eenvoudig om het juiste onderhoud uit te voeren. 

10.Lobelia 

Een van de meest populaire hangplanten is de Lobelia. Deze hangplant voor buiten is winterhard en heeft een prachtige vorm. Net als de klimop gaat deze zijn eigen weg en kan dus snel voor een goede bedekking zorgen. In de zomermaanden dien je de plant voldoende water te geven, omdat deze slecht herstelt. Houd daar rekening mee en je hebt een van de beste planten die je kunt hebben.

De ultieme tuinaccessoire: hangmatten voor in de tuin

Een hangmat in de tuin is een geweldige toevoeging voor elke tuinliefhebber. Het biedt niet alleen een ultiem gevoel van ontspanning, maar het is ook een perfecte manier om te genieten van de natuur. Hangmatten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, dus er is altijd een hangmat die perfect past bij de stijl van uw tuin. Of u nu een kleine tuin heeft of een grote buitenruimte, een hangmat is een eenvoudige en stijlvolle manier om uw buitenruimte te upgraden. Hangmatten zijn ook zeer duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, dus het is een investering die u jarenlang zult kunnen genieten.