houtkachel

Een gezellige woning tijdens de koude dagen: drie tips!

Inhoudsopgave

We zijn nog volop aan het genieten van de mooie zomerse dagen. Toch is het maar goed om je voor te bereiden op de koude dagen die op ons zitten te wachten. Je kunt daar maar beter op tijd mee beginnen, want voor je het weet daalt de temperatuur weer een aantal graden en ben je nergens liever dan binnen. Met een aantal knusse aanpassingen aan je woning zijn de koude dagen voor jou een eitje. Lees snel verder! 

De houtkachel: een echte sfeermaker

Ten eerste mag een houtkachel deze winter echt niet ontbreken in je woonkamer. Je hoeft je centrale verwarming een stuk minder vaak aan te zetten; wat natuurlijk kosten bespaart. Maar waar een compacte en kleine houtkachel vooral goed voor zorgt, is gezelligheid. Beeld je eens een avond in op de bank met het gezin en een houtkachel die jullie verwarmt. De ultieme manier om dat knusse wintergevoel thuis te creëren. 

Pak ook de slaapkamer aan

Tijdens die koude winterse dagen blijf je op een vrije dag het liefst nog even wat langer onder de warme dekens liggen. Die warme kop koffie in de ochtend kan ook gewoon vanuit bed gedronken worden. Kies een beddengoed met warme en gezellige kleuren en de lekkerste geurkaarsen. Om ook in deze kamer een warm en gezellig gevoel te creëren, zet je een vrijstaande houtkachel neer. Deze kun je gemakkelijk verplaatsen en zo meenemen naar een andere plek. Dan heb je alleen nog een goede internetverbinding nodig om je dag te beginnen met je favoriete serie!

Een gezellige en knusse zitgedeelte

Tot slot pak je de plek aan waar je waarschijnlijk de meeste tijd zal doorbrengen: de bank. Een middag met een goed boek en een kop thee, of een avond met vriendinnen en een mooie wijn. Zoals je al merkt, moet dit zitgedeelte een knusse uitstraling hebben. Bekleed de bank met de lekkerste dekens om onder te kruipen en de meest zachte kussens. Kies een ruime bijzettafel met de leukste winterse decoraties en de gezelligste kaarsen. Tot slot zorg je met de juiste kleuren als rood en oranje voor een warm gevoel.

Zo, drie manieren waarop jij met een knus gevoel de winter doorkomt. Zet een kleine houtkachel neer om je woning effectief te verwarmen, maar ook dat gezellige gevoel te creëren. Daarnaast maak je van je slaapkamer een fijne plek om tijdens de koude ochtenden van te genieten. Tot slot zorg je voor een zitgedeelte waar jij, je vrienden en familie urenlang samen kunnen zijn. Kijk jij al uit naar die knusse winteravonden?