Een nieuwe bank kopen; dit zijn 5 belangrijke aandachtspunten

Een nieuwe bank kopen; dit zijn 5 belangrijke aandachtspunten

Inhoudsopgave

In een gemiddelde woning is een bank één van de belangrijkste meubelstukken. Dit is immers een meubelstuk waar je dagelijks gebruik van maakt. Ook is dit een meubelstuk waar je zowel op kunt liggen als op kunt zitten. Dit komt de veelzijdigheid uiteraard alleen maar ten goede.

De keuze voor een nieuwe bank is daarom ook een belangrijke keuze. Eén van de beste tips is daarom om nooit over één nacht ijs te gaan. Denk goed na over je wensen en richt je tijdens je zoektocht op de onderstaande aandachtspunten.

Plaatsing van de bank

Je moet eerst goed naar de plaatsing van de bank kijken. Het is bijvoorbeeld logisch om voor een bank in je woonkamer te kijken, maar je kunt ook voor bijvoorbeeld een eetkamerbank gaan. Met een eetkamerbank geniet je in je eetkamer des te meer van gezelligheid.

Ga dus allereerst goed na waar de bank moet komen. Je kunt vervolgens een flinke schifting in het aanbod maken.

Afmetingen & vorm van de bank

Weet je waar je je nieuwe bank precies neer gaat zetten? Dan kun je de aanwezige ruimte nauwkeurig opmeten. Vervolgens weet je precies hoe groot je nieuwe bank kan worden.

Hierbij heb je ook nog met de vorm van de bank te maken. Wil je bijvoorbeeld een rechte bank? Of leent je woning zich juist voor een L-vormige bank? Dit zijn slechts twee mogelijke vormen waar je op dit moment tussen kunt kiezen.

Design van de bank

Ten derde heb je met het design van de bank te maken. Wil je bijvoorbeeld een geschikte bank voor in je eetkamer aanschaffen? Dan kun je dit combineren met een nieuwe eettafel kopen. In dat geval kun je je nieuwe bank en tafel voor in de eetkamer op elkaar afstemmen.

Uiteraard kun je dit ook bij een ‘normale’ bank doen. Stem in dat geval onder meer de salontafels, het vloerkleed en de kleur van de muren op de bank aan.

Samenstelling van de bank

Ten vierde is het verstandig om goed naar de samenstelling van de bank te kijken:

–  Hoofd- en zijkussens. Beschikt de bank wellicht over verstelbare hoofd- en zijkussens? Dit brengt nog meer gemak met zich mee.

–  Opbergruimte. Ervaar je in je woning een gebrek aan opbergruimte? Kies dan voor een bank met extra opbergruimte.

–  Extra mogelijkheden. Het is goed mogelijk dat een bank nog meer mogelijkheden biedt. Zo zijn er banken die je om kunt bouwen tot een slaapbank. Ga goed na of zoiets op je wensen aansluit.

Prijs & kwaliteit

Als laatste punt kan uiteraard de prijs-kwaliteitverhouding niet ontbreken. Het is ten eerste belangrijk dat je in een geschikte bank durft te investeren. Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen. Geef net iets meer geld uit en geniet de komende jaren optimaal van je bank.

Tevens is het belangrijk om goed naar de verkopende partij te kijken. Wordt de bank bijvoorbeeld (gratis) bij je thuis afgeleverd? Kijk al met al ook goed naar de leveringsvoorwaarden!