In een paar stappen je woning juist verlicht!

In een paar stappen je woning juist verlicht!

Inhoudsopgave

Je woning inrichten is belangrijk voor de sfeer in huis, maar wat dacht je van verlichting. Dit is pas sfeerbepalend. Met verlichting kun je de sfeer in jouw interieur maken of breken. Denk hierbij aan een lichtplan, het type lamp dat je uitkiest en de diverse opties in lichtbronnen die er zijn. Maak voordat je tot aankopen overgaat eerst een goed plan om zo de perfecte sfeer bij jou in huis te creëren. Lees snel verder voor een duidelijk stappenplan en ga voor een sfeervol thuis!

Stap 1: Het start altijd met een plan

Het is belangrijk om te beginnen bij het begin: het maken van een lichtplan. Deze stap mag je echt niet overslaan. Bij deze stap gaat het om het bepalen wat voor licht je in huis wil en welke ruimtes je wil verlichten. Ga elke ruimte stap voor stap na. In de keuken is het belangrijk om goed licht te hebben zodat je duidelijk kunt zien wat je aan het koken bent, in de eetkamer en woonkamer kan het vaak wel wat sfeervoller. Wil je een plek in de zithoek creëren waar je kunt wegkruipen met een goed boek? Dan moet je ook hier letten op de verlichting. Want lezen in het donker of schemer is een no go!

Stap 2: Een lamp die in het plaatje past

Zodra je bepaald hebt waar je licht nodig hebt kun je gaan kijken naar de styling, leuk! Er is zoveel keuze in verlichting dat je de perfecte lamp voor jouw interieur vast kunt vinden. Ga voor een mooie hanglamp boven de eettafel, een vloerlamp naast de bank en een tafellamp voor op het dressoir. Houd hierbij dus rekening met de plekken die verlicht moeten worden en of de lamp veel licht afgeeft of vooral een decoratieve en sfeervolle functie heeft. Bij deze stap kun je ook losgaan als het op styling aan komt. Ga je voor een lamp met een natuurlijk uiterlijk of juist voor een industrieel tintje? Stem dit zo goed mogelijk af op de rest van jouw interieur zodat het een mooi geheel wordt.

In een paar stappen je woning juist verlicht!
In een paar stappen je woning juist verlicht!

Stap 3: Gaat er al een lampje branden?

Als je stap 1 en 2 hebt afgevinkt kom je bij nog een belangrijke stap aan die ook zeker bepalend gaat zijn voor de sfeer. De lichtbron. Als de verlichting vooral bedoeld is voor sfeer dan is een warme, gele kleur erg mooi in huis. Moet een lamp echt veel licht afgeven en moet alles goed zichtbaar worden dan is wit licht misschien een betere optie. Sommige lichtbronnen zijn ook dimbaar, ideaal! Zo kun je én voor veel licht én voor veel sfeer in huis kiezen. 

Op zoek naar de perfecte verlichting voor jouw huis? Neem dan een kijkje bij het ruime assortiment verlichting van Sohome. De trendy woonwinkel wordt door haar klanten beoordeeld met een 9.0 in de Sohome reviews. Doe hier snel jouw inspiratie op en ga voor een gezellig en sfeervol huis.