Je woonkamer creatief inrichten volgens een strategisch stappenplan

Je woonkamer creatief inrichten volgens een strategisch stappenplan

Inhoudsopgave

Een sfeervolle woonkamer richt je in door naar je gevoel te luisteren en met aandacht keuzes te maken. Net zoals een strategisch spel kom je tijdens dit proces voor verschillende keuzes te staan en klim je langzamerhand naar het volgende niveau. Met als einddoel het uitspelen van de game; wat in dit geval een metafoor is voor het voltooien van jouw interieur design. 

Onderweg zul je tal van keuzes moeten maken, denk aan het bepalen van de kleur op de muur tot het toevoegen van de laatste accessoires om de puntjes op de “i” te zetten. In dit artikel bekijken hoe je door middel van een eenvoudig strategisch stappenplan, een harmonieuze ruimte kunt creëren waarin je jezelf meteen thuis voelt.

Stappenplan woonkamer inrichten

  • Stap 1: Een leeg canvas
  • Stap 2: De basis
  • Stap 3: Praktische meubels
  • Stap 4: Wat extra comfort
  • Stap 5: Oog voor detail

De eerste stap is het starten met een leeg canvas, waarbij je de ruimte die je wil gaan inrichten het beste leeg kunt halen. Dit is te vergelijken met het uitkiezen van een online slot, waarbij je nog alle kanten op kunt. Neem de tijd om de ruimte op je in te laten werken. Ga bijvoorbeeld een tijdje in de kamer zitten om te bedenken bij wat voor inrichting jij je het meest op je gemak voelt. Laat je inspireren door online woonblogs, magazines, of richt je ruimte eerst virtueel in met een 3D programma. 

Net als spelen op nieuwe gokautomaten kom je alleen verder als je een keuze durft te maken. Het is tijd om een gokkast te kiezen; oftewel om te beginnen met het schilderen van de wanden of het ophangen van een behangetje. Maak keuzes vanuit je gevoel en kies voor kleuren of patronen waar jij je goed bij voelt. 

Nadat de basis is gelegd is het tijd om bestaande meubels een plekje te geven en wellicht ook wat nieuws aan te schaffen. Of knap oude meubels van de kringloop op, iets waarvan er steeds meer zijn bijgekomen de afgelopen jaren in Nederland. Zorg dat jouw ruimte niet alleen mooi wordt, maar ook praktisch blijft. Zodat je er ook daadwerkelijk in alle comfort van kunt genieten. 

Hiermee zijn we meteen aangekomen bij de volgende stap, het toevoegen van wat extra comfort en sfeer. Denk aan gezellige (sier)kussens, een heerlijk vloerkleed of een knus plaid. Dit soort items geven de ruimte niet alleen meer sfeer en gezelligheid, maar ze zorgen ook voor extra comfort.

Tot slot

Hoewel de ruimte al bijna geheel is ingericht, is er nog een laatste stap. Vergelijk dit met het bonusspel van een online gokkast, waarbij je nog net dat beetje extra spanning toevoegt. Zoals gratis spins die winstkansen bieden, te vergelijken met bijzondere accessoires die ervoor zorgen dat jouw inrichting nog boeiender wordt. Denk aan een uniek kunstwerk, een zelfgemaakte lamp of een muursticker met een quote die op jouw lijf geschreven is. Zo maak je van een mooie ruimte, een ruimte die perfect past bij jou en waar je optimaal van kunt genieten.