Met 3D kamer inrichten: Zo kun je het doen

Met 3D kamer inrichten: Zo kun je het doen

Inhoudsopgave

Wil je jouw kamer opnieuw inrichten? Dan wil je ook weten welke meubelstukken wel en niet passen. Hoewel je jouw volledige kamer opmeet, kan het in de praktijk toch blijken dat iets niet helemaal naar wens is. Je kunt er dan voor kiezen om een 3D programma te gebruiken. Met 3D een kamer inrichten geeft jou de inzichten die je nodig hebt en je kunt blijven combineren totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Maar waar moet je allemaal op letten tijdens het inrichten van jouw kamer? Na het lezen van onderstaande informatie weet je wat de mogelijkheden zijn. 

Het opmeten van de ruimte als eerste stap 

Met 3D een kamer inrichten begint bij het opmeten van de ruimte. Je meet hiervoor alle muren op, waarna je de afmetingen ingeeft in een programma. Vergeet daarbij niet om ook eventuele verspringingen mee te nemen. Als je een nis hebt, moet deze dus ook terugkomen in de visualisatie. Het is een nauwkeurig proces waar je even de tijd voor moet nemen. Pas als je alle maten goed voor ogen hebt, kun je doorgaan naar het daadwerkelijk inrichten en het uitzoeken van de meubelstukken die je hierin terug wilt zien.   

De uitstraling en de stijl die je wilt 

Je moet daarbij ook kijken naar de meubelstukken die je wenst te hebben. Er zijn meerdere interieurstijlen te vinden en de modellen zorgen voor een geheel andere uitstraling. Hoewel je in jouw hoofd wellicht een bepaald idee hebt, kan dit in de praktijk niet mooi uitzien. Met 3D een kamer inrichten zal hier een verandering in kunnen brengen. Houd je echter wel aan de juiste stijl, maar bekijk dan welke afmetingen beter bij elkaar passen en hoe je de kleurencombinaties kunt maken. Ook dit kan enige tijd in beslag nemen voordat je tot een goed ontwerp komt. 

Schuiven met meubelstukken voor een goed gevoel 

Het is van belang dat je niet alleen naar de mooiste meubelstukken kijkt, maar ook bekijkt hoe het beter bij elkaar past. Met 3D een kamer inrichten houdt daarom ook in dat je moet gaan schuiven met de meubels. Een kast staat bijvoorbeeld aan een bepaalde kant mooier dan aan de andere. Jouw zithoek en eethoek kunnen bijvoorbeeld ook weer op een andere manier geplaatst worden. Daarbij hoef je je niet vast te houden aan bepaalde regels. Iedere kamer kan namelijk geheel naar wens worden en iedereen heeft hier een eigen idee van voor de woning. Doe daarom ook wat voor jou het beste voelt, want jij bent degene die naar de kamer moet kijken. 

Met 3D kamer inrichten: Zo kun je het doen

De behoeften van de ruimte bekijken 

Daarbij zijn er nog verschillen tussen de grotere en kleinere kamers. Als je een heel grote woonkamer hebt, wil je het toch knus aan laten voelen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld voor een grotere bank aan te schaffen en een eettafel te plaatsen die ook meer ruimte in beslag neemt. Bij de kleinere kamers draait het niet alleen om het hoognodige, maar heeft ook meer opbergruimte nodig. Je zult hier dus weer geheel andere meubelstukken voor nodig hebben en deze ook anders neerzetten. Let er daarom ook op wat de behoeften zijn die je hebt en wat de meest effectieve manier is om gebruik te maken van de beschikbare ruimte. 

Kleuren maken het verschil 

Met 3D een kamer inrichten zal ook op het gebied van kleuren gerealiseerd kunnen worden. Een kleur kan namelijk een wereld van verschil maken in een ruimte. Donkere kleuren kunnen de muren meer naar elkaar brengen. Donkere meubelstukken laten de ruimte daarom kleiner ogen, maar geeft tegelijkertijd wel luxe. Als je echt een kleine ruimte beschikbaar hebt, dien je voor lichtere kleuren te kijken. Zowel op de muren als bij de meubelstukken ga je dus weer een andere sfeer geven aan de woning. Blijf daarom de juiste kleurencombinaties in de gaten houden voor de inrichting in de woning. 

Ga voor jouw nieuwe inrichting 

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is met jouw woning en daarom met 3D een kamer inrichten? Dan kun je het beste gelijk naar een programma kijken die de verschillende aspecten samenvoegt. Je wordt door het gehele proces geleid en kunt een groot aantal meubelstukken terugvinden in het aanbod. Jij hebt hierdoor een duidelijk beeld en kunt snel beginnen met het aanschaffen van de nieuwe meubelstukken en het toevoegen van kleur in de ruimte.