Stoffen bank schoonmaken met baking soda

Stoffen bank schoonmaken met baking soda

Inhoudsopgave

Een stoffen bank is een mooie toevoeging aan jouw woning. Gedurende de dag kan er wel veel vuil opkomen. Denk hierbij aan etensresten, drinken of dierenharen. De stoffen bank dien je daarom eens in de zoveel tijd schoon te maken. Je moet hiervoor goed weten wat je moet doen en welke middelen je moet gebruiken. De stoffen bank schoonmaken met baking soda is een van de beste manieren om hiermee aan de slag te gaan. Maar hoe kun je er dan voor zorgen dat jouw bank weer mooi uitziet. Onderstaande informatie gaat jou hierbij helpen. 

De stoffen bank schoonmaken met baking soda voor hardnekkig vuil 

Een stoffen bank schoonmaken met baking soda is een goede manier om jouw oude bank een nieuw leven in te blazen. Baking soda is een middel dat voor veel schoonmaakdoeleinden gebruikt wordt en ook hardnekkig vuil kan verwijderen. Veel huishoudens hebben dit middel ook al in huis, waardoor je geen nieuwe schoonmaakmiddelen aan hoeft te schaffen. Door de juiste stappen te doorlopen, kun je binnen een korte tijd een groot verschil zien aan het stof. Het vuil zal verdwijnen en jij hoeft de schoonmaakwerkzaamheden slechts eens in de zoveel tijd te herhalen voor een nieuw resultaat. 

De bank niet te nat maken 

De stoffen bank schoonmaken met baking soda begint door twee eetlepels soda te mengen met een emmer vol lauw water. Je zorgt ervoor dat de soda volledig opgelost is voordat je begint met de schoonmaak. Neem dan een zachte spons, welke je nat maakt met het mengsel. De spons wrijf je over de vlek op de bank. Houd er rekening mee dat de spons niet te nat mag zijn, omdat je de vlek dan veel erger maakt. Ook zal de bank niet snel drogen, waardoor je voor langere tijd geen gebruik kunt maken van het zitgedeelte. Dit kan het wooncomfort verslechteren. 

Het drogen van de bank 

Zodra je de baking soda ingewreven hebt in de bank, kun je de vlek droog deppen met een schone doek. Het is belangrijk dat je hiervoor echt een schone doek gebruikt, omdat deze geen nieuwe vlekken achter kan laten. Wrijf ook niet met de doek. Indien er nog een vlek zit, zal dit namelijk zorgen voor een verspreiding. Hoewel het deppen er niet voor zorgt dat de bank volledig droog is, heb je het ergste wel weggehaald. De rest laat je door de lucht opdrogen. In de tussentijd moet niemand op de bank zitten, omdat het drogen dan niet snel genoeg gaat. 

Het verwijderen van nare luchtjes 

De bank schoonmaken met baking soda is echter niet alleen bedoeld voor het verwijderen van vlekken uit de bank. Baking soda kan namelijk ook vieze luchtjes uit de bank halen. Dierengeuren zullen in de bank blijven zitten en ook rooklucht blijft lang hangen. De nare luchtjes wil je echter wel weghouden uit de bank, zeker als je een bank overgenomen hebt van iemand en in jouw nieuwe woning plaatst. In dit geval moet je de baking soda niet mengen met water, maar strooi je het op de bank. De droge soda zal de geur dan uit de bank trekken. 

Stoffen bank schoonmaken met baking soda

Intrekken voor het beste resultaat 

De bank schoonmaken met baking soda door dit middel op de bank te strooien, neemt echter wel tijd in beslag. Na het strooien moet het namelijk een aantal uren op de bank blijven liggen. Je kunt het daarom het beste in de avond doen, waardoor het middel de gehele nacht heeft om te werken. Je kunt de baking soda daarna weghalen met de stofzuiger. Dit moet nauwkeurig gebeuren om het schoonmaakmiddel weg te halen, maar daarna zal jouw bank weer helemaal fris ruiken. Je gaat er daarom altijd profijt van als je deze werkzaamheden uitvoert. 

Laat het middel zijn werk doen 

De bank schoonmaken met baking soda kan jou helpen om jarenlang te genieten van de bank en daarbij geen vlekken of vieze geurtjes te houden. Doordat je er zelf niet heel veel kracht voor nodig hebt, maar het middel zijn werk laat doen, zal het een werk zijn dat je eens in de zoveel tijd uit kunt voeren en onderdeel kan worden van de periodieke schoonmaak in jouw woning. Jouw bank ziet er als nieuw uit en zal ook weer lekker ruiken