Vijf tips voor een landelijk interieur

Vijf tips voor een landelijk interieur

Inhoudsopgave

Is je interieur toe aan een make-over en heb jij je zinnen gezet op een landelijk interieur? Het is verstandig eerst een plan van aanpak op te stellen voordat je aan de slag gaat, om te voorkomen dat je halverwege vastloopt. We geven je vijf inspirerende tips voor een landelijk interieur zodat jij snel aan de slag kunt.

Wat is een landelijke stijl

Een landelijk interieur is woonstijl die ruwe materialen combineert met een ongedwongen, nonchalante stijl. Het is een interieur dat rust en warmte uitstraalt en waar iedereen meteen het gevoel heeft welkom te zijn. De landelijke stijl is heeft een doorleefde look en grijpt terug naar grootmoeders tijd met een stevige vleug modernisatie.

De kleuren

Een landelijke stijl kenmerkt zich door pastelkleuren en aardetinten. Kies voor een basiskleur en werk daarmee verder in verschillende tinten om eenheid te houden in het interieur. Neem voor de grotere oppervlakken zoals muren en plafond voor een lichtere kleur en laat meer donkere, sprekende tinten terug komen in accessoires en meubelen.

De materialen

Houten vloeren en plafond, een betonnen aanrechtblad, een leren bank, rieten stoelen, linnen raam decoratie, katoenen kussens en zachte kleden. Dat zijn materialen die een landelijke interieurstijl kenmerken. Natuurlijke materialen die niet te veel zijn glad gepoetst maar hun karakter en textuur hebben behouden. Werk je met een beperkt budget? Kies dan voor goedkope rolgordijnen, ga naar de kringloop voor tweedehands meubelen of maak je eigen meubelen en accessoires.

De meubelen

Hout is een belangrijk element in de landelijke interieurstijl. Houten meubelen zijn dus een absolute must. Meubelen die je zelf maakt als je handig bent, maar ze zijn ook te koop. Een houten tafeltje dat dienst doet als plantentafel bijvoorbeeld, een houten stoel met een warm bontkleedje, plantenbakken van hout die goed combineren met grootbladige planten.

Vijf tips voor een landelijk interieur

De kleden

Een landelijke interieurstijl heeft niet alleen een warme uitstraling, het is ook letterlijk een warme woonstijl. Hoogpolige vloerkleden, zachte kussens waar je in weg kunt kruipen en dikke plaids die je over je benen kunt leggen als je een boek leest of een film kijkt. Zonder deze elementen is een landelijke woonstijl niet compleet.

De accessoires

Geen interieur is compleet zonder accessoires. Brocante fotolijstjes, grote lampen met linnen kappen, een handwerkje als muurdecoratie. Een paar persoonlijke elementen maken je woonkamer helemaal af.