Wist je dat je ook je woonplezier kunt verzekeren?

Wist je dat je ook je woonplezier kunt verzekeren?

Inhoudsopgave

Een veilige woning is een van de basisbehoeften van de mens. Veilig is echter meer dan enkel een plek waar je je prettig voelt. Het betekent ook dat je geen stress hebt vanwege eventuele gebreken aan je woning. Een eigen woning hebben kan namelijk veel kosten met zich meebrengen. Er kan altijd iets gebeuren, denk bijvoorbeeld aan lekkage, een schoorsteenbrand of een cv-ketel die ineens niet meer werkt. Een goede manier om je hiertegen te beschermen, is door een verzekering te nemen. Met de Veilig Wonen verzekeringen van Univé, kun je niet alleen veel problemen voorkomen, maar ook zeker zijn dat je geen zorgen hoeft te hebben over de staat van je woning. 

Verzeker je cv-ketel

Goede verwarming is onmisbaar in Nederland. Een groot deel van het jaar kun je niet zonder goede verwarming. Juist in de winter zien we vaak dat cv-ketels problemen krijgen. Dit kan gebeuren nadat zij niet op tijd zijn nagekeken en dus geven zij er de brui aan op het moment dat je de ketel echt nodig hebt. Met een verzekering waarmee je het onderhoud van je cv-ketel regelt, kun je veel problemen voorkomen. Als je deze verzekering afsluit, komt er een expert bij je langs om de staat van je ketel vast te stellen. Mocht er onderhoud nodig zijn, dan zal dit (op eigen kosten) uitgevoerd worden. Daarna begint je verzekeringsperiode. Eens per twee jaar wordt je installatie grondig geïnspecteerd. Afhankelijk van het pakket dat je gekozen hebt, worden bijkomende kosten vergoed. Makkelijker kan bijna niet. 

Voorkom hoge, onvoorziene kosten 

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Vandaar dat een cv-installatie-verzekering zeker de moeite waard is. Met deze verzekering zorg je dat je ketel het onderhoud krijgt wat het nodig heeft zodat problemen vroegtijdig gesignaleerd worden. Houdt je ketel er toch onverhoopt mee op? Dan kun je op ieder moment van de dag contact opnemen met de storingsdienst. Is er een monteur nodig? Dan komt deze gelijk naar je toe. Kijk wel even goed naar de voorwaarden van je polis omdat deze per pakket kunnen verschillen. Je kunt kiezen voor een basisverzekering, maar je kunt ook gaan voor het uitgebreide pakket. In dat geval hoef je je nooit meer ergens zorgen over te maken. 

Welke verzekering wil jij? 

Mocht je graag een cv-onderhoud verzekering willen afsluiten, kijk dan eens op de site van Univé. Hier vind je onder de Veilig Wonen pakketten alles wat je nodig hebt om je woongenot te verzekeren. Kijk ook eens naar de overige opties want deze zijn ook de moeite waard. Met al deze verzekeringen kun je voor een klein bedrag per maand, heel veel ongemak voorkomen. Neem je meerdere verzekeringen, dan kun je wellicht ook nog profiteren van pakketvoordeel.