Zo kies je het juiste deurbeslag

Zo kies je het juiste deurbeslag

Inhoudsopgave

Deurbeslag is het geheel van de verschillende componenten die nodig zijn om een deur te openen, te sluiten, te vergrendelen en te ontgrendelen. Het gaat hierbij om alles wat aan de deur wordt bevestigd, zoals deurklinken, sloten, scharnieren, deurplaten, sleutelplaten en rozetten. Deurbeslag is dus essentieel voor het functioneren en de veiligheid van een deur, maar het heeft ook een grote invloed op de uitstraling van een ruimte.

Of je nu op zoek bent naar deurbeslag voor de voordeur of achterdeur, of voor de deuren binnenshuis, het is belangrijk om voor deurbeslag te kiezen dat aansluit bij de rest van je huis. Zo maak je er echt een geheel van.

RVS deurbeslag voor een tijdloos interieur

RVS deurbeslag is duurzaam, corrosiebestendig en gemakkelijk schoon te maken, waardoor het een ideale keuze is voor deurbeslag dat dagelijks wordt gebruikt. Daarnaast heeft RVS een moderne en strakke uitstraling die goed past bij bijvoorbeeld een Scandinavische of minimalistische woonstijl. RVS deurklinken zijn tijdloos, waardoor je er jarenlang plezier van hebt en niet gebonden bent aan trends. Je zult er hierdoor niet snel op uitgekeken raken.

Zwart deurbeslag is veelzijdig en opvallend

Zwart deurbeslag is de laatste jaren een trendy en populaire keuze geworden voor veel huiseigenaren. Een van de grootste voordelen van zwart deurbeslag is dat het een opvallende look creëert die goed past bij een modern en industrieel interieur. Maar ook in traditionele en landelijke woonstijlen kan zwart deurbeslag zorgen voor een mooi contrast. Deurklinken zwart geven een stoere en gedurfde uitstraling.

Een ander voordeel van zwart deurbeslag is dat het verkrijgbaar is in verschillende materialen. Een aluminium zwarte deurklink is goedkoop, waardoor het niet veel kost om al je deurkrukken te vervangen.

Zo kies je het juiste deurbeslag

Retro deurbeslag voor een jaren 30 huis

Jaren 30 deurbeslag is geïnspireerd op de stijl van de jaren 30, een tijdperk dat bekend staat om zijn prachtige architectuur en aandacht voor detail. Retro deurbeslag heeft een tijdloze uitstraling en past perfect bij huizen die zijn gebouwd in deze periode, maar ook bij huizen die zijn gerenoveerd en zijn ingericht in deze stijl.

Klassiek deurbeslag past bijvoorbeeld goed bij een vintage interieur, terwijl antiek deurbeslag goed past bij een traditioneel interieur.

Waar moet je op letten bij het kiezen van deurbeslag?

Het is belangrijk dat het deurbeslag aansluit op het slot en de draairichting van de deur. Er zijn namelijk verschillende typen sluitsystemen zoals een cilinderslot of een dag- en nachtslot. Let ook op de montage van het deurbeslag. Als je huidige deurklinken op een schild zitten en je wil deze vervangen door deurklinken op rozet, dan zullen de oude bevestigingsgaten van het schild in de deur zichtbaar blijven.

Verschil tussen deurbeslag voor binnen en buiten

Deurbeslag voor binnen is niet ontworpen om weersbestendig te zijn, en het is daarom meestal gemaakt van lichtere materialen. Deurbeslag voor buiten moet natuurlijk wel bestand zijn tegen alle weersinvloeden, waardoor er gebruik wordt gemaakt van stevigere en robuustere materialen.

Zo kies je het juiste deurbeslag

Daarnaast moet buitendeurbeslag en voordeurbeslag natuurlijk inbraakwerend zijn. Hiervoor kun je letten op het SKG-keurmerk. Het SKG-keurmerk wordt toegekend op basis van het aantal sterren dat het deurbeslag heeft verdiend op het gebied van inbraakwerendheid. Een product met één ster is inbraakwerend, maar biedt slechts een basisbeveiliging. Producten met twee of drie sterren bieden een hogere mate van beveiliging.

Naast het SKG-keurmerk kun je ook letten op het keurmerk van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Producten met dit keurmerk voldoen aan de eisen die de politie stelt aan een veilige woonomgeving en zijn dus betrouwbaar op het gebied van inbraakwerendheid.