5 voordelen van planten in huis

5 voordelen van planten in huis

Inhoudsopgave

Iedereen weet dat planten om je heen goed voor je zijn. Maar wat zijn nu echt de grootste voordelen van het hebben van planten in je huis? In dit artikel geven we je 5 voordelen van het hebben van kamerplanten in je woning.

Kamerplanten zorgen voor een schone lucht

Kamerplanten van plantenshop24 zijn erg goed voor de luchtkwaliteit in huis. Dit komt omdat planten de lucht zuiveren. De kamerplanten nemen stofdeeltjes op en breken schadelijke stoffen af. Daarnaast wordt ook kooldioxide uit de lucht opgenomen en omgezet in zuurstof. Hoeveel de planten bijdragen aan de luchtkwaliteit, verschilt per plantensoort. Het is om deze reden altijd slim om een goede selectie te maken voor de kamerplanten die je uiteindelijk in je interieur gaat plaatsen.

Planten verbeteren de akoestiek

Een ander voordeel aan het hebben van kamerplanten in je woning, is het feit dat ze de akoestiek verbeteren. De bladeren van de planten absorberen namelijk de achtergrondgeluiden. Hierdoor wordt de akoestiek in de kamer direct verbeterd. Als er meerdere mensen op bezoek zijn wordt de galm drastisch verminderd. Ook helpen de planten erg goed als je veel thuis werkt.

Van planten word je gelukkig

Uit onderzoek is gebleken dat je gelukkiger wordt als je planten om je heen hebt. De planten verminderen depressies en helpen bij een beter humeur en meer energie. Ook kan de aanwezigheid van planten hoofdpijn en allergie├źn verminderen. De planten zorgen voor minder stof, waardoor de allergische reacties verminderd worden of uitblijven. Hierdoor is het dus goed voor je algehele gezondheid om planten toe te voegen aan je interieur.

Meer kleur in je interieur

Als je je interieur een boost wilt geven, is het plaatsen van kamerplanten een zeer goed idee. Planten zijn namelijk erg kleurrijk. Dit zorgt ervoor dat je gehele interieur er qua kleur ook goed op vooruit gaat. Je kunt verschillende kamerplanten erg goed matchen met je interieur. Kies bijvoorbeeld voor grote kamerplanten als je een industrieel interieur hebt. Ook kunnen veel verschillende kamerplanten erg leuk staan in een landelijk interieur. Ben dan ook niet bang om meer planten toe te voegen aan je interieur! 

Minder stress door kamerplanten

Tot slot helpen kamerplanten ook erg goed om stress te verminderen. Het uitzicht op mooie, groene planten blijkt erg rustgevend te werken voor de mens. Het zorgt voor een verlaagde bloeddruk en je raakt er ontspannen van. Dit helpt bijvoorbeeld erg goed als je onder veel druk staat of veel met werk bezig bent. Ook als je een thuiskantoor hebt, is het toevoegen van planten erg goed om meer rust te krijgen. Het toevoegen van kamerplanten kan hierdoor de kans op een burn-out verlagen!